Vágólapra másolva!

Varga József lett a Debrecen kéziedzője

Megerősített játékoskerettel és új névszponzorral vág neki a pénteken rajtoló szezonnak a DVSC nőikézilabda-csapata.

A klub és a város képviselői a keddi idénynyitó sajtótájékoztatón hangoztatták, hogy a személyi és anyagi feltételek biztosítottak, így az együttestől stabil első osztályú szereplést, nyolc közé jutást várnak.

Pajna Zoltán alpolgármester hozzáfűzte, hogy hosszú távon a nemzetközi szereplés és válogatott játékosok kinevelése a cél.

Makray Balázs, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője erős tulajdonosnak nevezte a várost, de kiemelte, szükségük van komoly támogatókra is. A másfél évvel ezelőtt az önkormányzat tulajdonába került klubról azt mondta, hogy a háttér stabilizálódott, így kezdődhet a csapat megerősítése.

A keretről szólva elmondta: még egy kapust szeretnének igazolni, egyébként pedig saját nevelésű fiatalokból álló alakulatot szeretnének látni a pályán, néhány rutinosabb játékossal kiegészülve.

A sajtótájékoztatón bemutatták a DVSC új vezetőedzőjét, Varga Józsefet, illetve az újonnan igazolt és visszatérő játékosokat - Ábrahám Szilviát, Barna Évát, Valovics Nórát és Sopronyi Anettet - is. A csapat az új idényt DVSC-TVP néven kezdi meg - ismertette az új névszponzor, a Trade&von Pein Kft. ügyvezetője, Czibere Attila. Az új támogató évi 10 millió forinttal járul hozzá a klub költségvetéséhez.