Vágólapra másolva!
Az MKB-MVM Veszprém férfikézilabda-csapata egyik legnagyobb csoportriválisát, a hazai döntetlennel rajtoló német Rhein-Neckar Löwent fogadja vasárnap a Bajnokok Ligájában. A vendégek nagy meccsre számítanak, bár akad olyan játékos, aki szerint szinte nincs is esély a Veszprém Arénában.

A Veszprém egy szentpétervári 28-15-ös győzelemmel indította a sorozatot, a mannheimi alakulat azonban meglepetésre nem bírt a vendég ukrán Motor Zaporizzsjával (31-31).

A Löwen és a Veszprém közös múltjának egyik legrangosabb meccse a 2008-as KEK-döntő volt, amelyet a magyar együttes úgy nyert meg, hogy a hazai 37-32-es sikert követően Mannheimben 28-28-ra végzett.

Nagy Lászlóék győzelemmel rajtoltak a BL-ben is Forrás: MTI/Kovács Anikó

Felek utoljára a 2009-2010-es Bajnokok Ligája-idényben találkoztak egymással, akkor a Veszprém otthon 34-30-ra nyert, idegenben viszont 32-29-re kikapott.

"Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. A Bundesligában szereplők ellen senki sem mehet biztosra még hazai pályán sem. Ellenfelünknek minden posztra két azonos képességű kézilabdázója van, ami azt jelenti, hogy hatvan percig képesek a magas színvonalú játékra. Kemény, izzó hangulatú, kiélezett párharc várható, amelyen nyerni szeretnénk" - nyilatkozta Carlos Ortega vezetőedző a veszprémi klub honlapján.

A németeknél több, a magyar pályákon is ismerős játékos szerepel, igaz, a szerb Zarko Sesum nem léphet pályára, a szerb Eb-ezütérmes még a májusi, Frisch Auf Göppingen elleni EHF-kupa-elődöntőben szenvedett súlyos sérülést.

A norvég Bjärte Myrhol 2005-2006 között erősítette a Veszprémet - igazi közönségkedvenc volt, azóta is Bélaként emlegetik a szurkolók -, onnan szerződött először Nordhorn, majd 2009-ben a Löwen együtteséhez. A norvég válogatott beállós a hét elején 2015 nyaráig meghosszabbította szerződését.

A norvég válogatott Myrhol "Béla" nagy kedvenc volt Forrás: AFP/Andrej Isakovic

"Nagyon fel kell készülnünk a vasárnapi mérkőzésre" - nyilatkozta Gudmundur Gudmundsson edző, akin ezúttal azért nincs nagy nyomás, mert a magyar bajnok túl nagy esélyesnek számít.

"Veszprém otthon talán a legerősebb csapat a világon" - nyilatkozta mintegy lemondóan Andy Schmid, a csapat svájci légiósa is, míg a rutinos védőjátékos, Oliver Roggisch azt ecsetelte, őt külön motiválja és feldobja, amikor ötezer fanatikus néző kifütyüli.

A Löwen a Bundesligában még veretlen, öt győzelméből a Flensburg elleni 29-22, illetve a szerdai, hannoveri 38-26-os számít igazán nagy eredménynek, de meglepetésre becsúszott két döntetlen is: Göppingenben 30-30-at, Magdeburgban 31-31-et játszott.

A csoport, 2. forduló, program:
Celje (szlovén) - Szanktpetyerburg (orosz), szombat 20.30
MKB-MVM Veszprém - Rhein-Neckar Löwen (német), vasárnap 17.00

csütörtökön játszották:
Motor Zaporizzsja (ukrán) - Croatia Zagreb (horvát) 31-30 (18-15)

Az állás:
1. Zaporizzsja 3 pont/2 mérkőzés
2. Veszprém 2/1 (28-15)
3. Zagreb 2/2 (54-52)
4. RN Löwen 1/1
5. Celje 0/1 (21-24)
6. Szanktpetyerburg 0/1 (15-28)