Vágólapra másolva!
Csaknem két hónapig nem léphet még pályára Hanga Ádám, a spanyol élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban és az Euroligában szereplő Laboral Kutxa Vitoria magyar válogatott légiósa.

A klub pénteken a honlapján tette közzé, hogy a júliusban térdműtéten átesett 24 éves játékos nem épült fel - noha korábban azzal számoltak, hogy a bajnoki rajtra rendben lesz -, és a csütörtöki orvosi vizsgálat eredményeként további nyolc hétig nem kosárlabdázhat.

"Egy hét kivételével az egész nyarat Vitoriában töltöttem, hogy mielőbb vissza tudjak térni. Minden feladatot elvégeztem, amit mondtak, sokat dolgoztam. Nem nagy fájdalomról van szó, de annak sem szabadna lennie. Csalódott vagyok, de ez meg elszántabbá tesz" - nyilatkozta az MTI-nek Hanga Ádám.

Hanga a legutóbbi idényt az élvonalból kiesett Manresánál töltötte. Az Euroligában szereplő háromszoros spanyol bajnok és hatszoros kupagyőztes Kutxa az előző szezonban második helyen zárta a spanyol alapszakaszt, a rájátszásban azonban már a negyeddöntőben kiesett.