Vágólapra másolva!
 A címvédő Győri Audi ETO KC kiütéses, 41-22-es győzelmet aratott a vendég osztrák Hypo NÖ felett a női kézilabda Bajnokok Ligája 2013/14-es kiírásának a nyitómérkőzésén.

Eredmény:
A csoport, 1. forduló:

Győri Audi ETO KC - Hypo NÖ (osztrák) 41-22 (21-11)
Győr:
Lunde, Löke 6, Kovacsics 4, Amorim 4, Orbán 3, Szepesi 4, Bulatovic 5. Csere: Herr, Hornyák D. 2, Korsós, Görbicz 5 (3), Soós 4, Tervel, Sirián 1, Boczkó-Hornyák, Bognár-Bódi 3. Kétpercesek: 1. Vezetőedző: Ambros Martín.
Hypo Niederösterreich: Diniz 1, Nascimento 8 (6), Rodrigues 1, Arenhart, Da Silva 4, Acimovic 1, Fachinello 4. Csere: Müller, Sanko, Mauler, Kaiser, Hajgato, Rotis-Nagy, Spiridon 3, Da Rocha, Das Minto. Kétpercesek: 4. Vezetőedző: Souban Morten Ronerklint.

Online közvetítés

A győriek egy régi ismerőst fogadtak: a nyolcszoros BL-, illetve BEK-győztes osztrákok azonban az utóbbi években meg sem közelítik azokat az eredményeket, amelyeket a kilencvenes években értek el.

A világklasszis irányító, Görbicz Anita sérülése rendbejött, így vállalta a játékot.

Remekül kezdett az ETO, a 9. percben, 5-2-es vezetésénél kénytelen volt időt kérni a rivális edzője. Semmit sem változott azonban a játék képe, negyedóra sem telt el, és már 10-3 volt az állás, köszönhetően a jó védekezésnek és a gyors indításoknak.

A félidőre kétszámjegyűvé vált a különbség Görbicz időn túli büntetőjével.

A továbbiakban is örömjátékot mutatott be a magyar csapat, ezzel nagy csapást mért az egykor szebb napokat látott Hypóra, amely ilyen arányú vereséget még soha sem szenvedett a BL-ben, illetve a BEK-ben.

Hornyák Dóra, Szepesi Ivett és Görbicz Anita a győztes mérkőzés után Forrás: MTI/Kovács Anikó

Ambros Martín vezetőedző boldogan nyilatkozott: "Elégedett vagyok, nemcsak a győzelem, hanem a gólok miatt is, főleg, hogy ez már a BL-sorozat. Látnunk kell, hogy ez az egyetlen járható út: végig keményen, koncentráltan játszani. Ezt a győzelmet azonban már most el is felejthetjük, és lépünk tovább a következő magyar bajnoki meccsre, ahol szintén kemény csata vár bennünket."

Kovacsics Anikó kiváló formában játszott: "Kemény meccsre készültünk, valójában a Hypónak erre a játékára, de egyáltalán nem számítottunk ilyen nagy arányú győzelemre. Nagyon boldogok vagyunk, hogy ilyen lendülettel indítottuk el az idei BL-t, remélem, ez a továbbiakra is megmarad.”

A Hypo edzője, Soubak Morten Ronerklint csalódott: "Az elmúlt két hónap alatt ez volt a legrosszabb mérkőzésünk, sajnos, nagyon lassan játszottunk. Szomorúak vagyunk, hogy az ETO otthonában csak ennyire tellett."

A győriek jövő szombaton Nagybányán lépnek pályára.

A másik magyar BL-szereplő, a FTC-Rail Cargo Hungaria vasárnap kezd a dán Midtjylland ikasti otthonában.

Vasárnap:
A csoport:
Thüringer HC (német) - Baia Mare (román), Nordhausen 15.00

B csoport:
Midtjylland (dán) - FTC-Rail Cargo Hungaria, Ikast 17.00
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) - Lublin (lengyel) 19.00

A csoportból az első két helyezett jut a nyolcas középdöntőbe.