Vágólapra másolva!
Meglepően nagykülönbségű, kilencgólos vereséget szenvedett a FTC-Rail Cargo Hungaria nőikézilabda-csapata a dán Midtjylland vendégeként: a magyar bajnoki ezüstérmes reménytelen játékkal 32-23-ra kapott ki a Bajnokok Ligája csoportkörének nyitányán.

Eredmény, B csoport, 1. forduló:
Midtjylland (dán) - FTC-Rail Cargo Hungaria 32-23 (16-11) - az élő közvetítés
Ikast-Brande Arena
v.: Florescu, Duta (román)
Midtjylland: Englert, Hansen, Egestorp (kapusok) - Boegelund, Groot 4, Jensen 6, Line Jörgensen 6, Stine Jörgensen 3, Brogger Led 2, Möller, Rasmussen, Sommer, Spellerberg, Thorsgaard 3, Troelsen 6/4, Woller
FTC: Abramovics, Szikora (kapusok) - Cifra, Kovacsicz 3, Mészáros, Pena 8/2, Steinbach 2, Such, Szamoránsky P. 1, Szarka, Szekerczés, Szucsánszki 1, Tomori 7/2, Vérten 1, Zácsik
hetesek: 4/4, illetve 5/4
kiállítások: 10, illetve 8 perc

Előzetesen még Tomori Zsuzsa, a Ferencváros válogatott átlövője azt se tartotta lehetetlennek, hogy két ponttal távozzanak Dániából. "Mindenki kimondta, hogy ebből a csoportból nekünk simán tovább kell jutnunk. Ennek ellenére azért úgy gondolom, hogy a dánok okozhatnak még meglepetést" - nyilatkozta a Fradi.hu-n, hozzátéve: "Taktikailag arra kell összpontosítanunk, hogy a mi játékunk érvényesüljön, és akkor még nyerhetünk is idegenben."

Ez az összpontosítás öt percig tartott mindössze, akkor még 4-1-re a magyarok vezettek. Az első hullámvölgy tizenkét percig tartott, a gólcsendet Tomori már 8-4-es hátránynál törte meg.

A védekezéssel és a támadással egyaránt gondok voltak, Abramovics alig találkozott a labdával, míg Sabine Englert fantasztikusan védett a dán kapuban. Ugyan 10-9-nél és 11-10-nél még remélni, lehetett, hogy a félidő szoros eredménnyel zárul, a hajrá öt percét megnyomta a Midtjylland, és 16-11-gyel mehettek pihenőre a felek.

Szünet után Szikora állt a Fradi kapujába, de neki se volt több szerencséje. A 38. percben még így is 18-16-os mutatott az eredményjelző, ami ezután történt, azt viszont jobb lenne elfeledni örökre. Elek Gábor tehetetlenül nézte, ahogy csapata hibát hibára halmozott, a dánok pedig ellenállhatatlanul elsöpörték a magyar ezüstérmest.

A Midtjylland tizenkét perc alatt produkált egy 11-1-es szériát, 29-17-ről pedig csak az volt a feladat, hogy sikerül-e a végére tízen belül maradni. Legalább ez összejött, de a 32-23-as vereség nem sok jót ígér a folytatásra, a Fradi saját maga számára tette kegyetlen nehézzé a BL-szereplést.

Tomori és Pena hiába szerzett hét, illetve nyolc gólt, ez a Fradi nem bírja el, hogy a kulcsemberei közül Szamoránsky és Szucsánszki egy-egy alkalommal legyen eredményes, Zácsik pedig jószerével a kaput se találja el.

A magyar csapat legközelebb egy hét múlva, október 13-án Dabason a két évvel ezelőtti BL-győztes montenegrói Buducnostot fogadja.

"Mindenben felülmúlt minket a dán csapat. Nincsen magyarázat a teljesítményünkre, szégyenteljes, amit nyújtottunk. A felelősség viszont közös. Ahogyan a sikereket is csapatként értük el, úgy most a kudarcot is együtt vállaljuk. Csapatként kell kimásznunk a gödörből. Elsősorban a fejekben kell most rendet tennünk. Egy dolgot tehetünk, felemeljük a fejünket és harcolunk tovább" - mondta Elek Gábor a Fradi.hu portálon.