Vágólapra másolva!
Nagyon nehéz mérkőzés vár az FTC-Rail Cargo Hungaria nőikézilabda-csapatára, amely a múlt heti, dániai súlyos vereség után győzelmi kényszerben játszik a két évvel ezelőtti BL-győztes Buducnost Podgorica ellen. Ha nem sikerült nyerni, akkor valószínűleg elúszik a továbbjutás a Bajnokok Ligájában.

A zöld-fehérek a nyitófordulóban 32-23-as vereségbe szaladtak bele a dán Midtjylland otthonában, és Elek Gábor vezetőedző értetlenül áll a történtek előtt. Pontosabban: tudja, mi a baj, de a megoldás egyelőre várat magára.

A csapat szerdán, Vácon játszott bajnokit, és az első félidő nyögvenyelős 11-11-es állása után végül könnyedén, 31-23-ra győzött.

"Semmi különöset nem mondtam a szünetben az öltözőben, csak amit már hetek, hónapok óta ismételgetek. Az első félidőt végig cserélgettem, a másodikat nem. Mindenki láthatta a különbséget. A cserélgetős játékot viszont akkor is meg kell tanulnunk. Végig kell vinni ezt az utat, mert hét-nyolc emberrel nem lehet lejátszatni egy szezont, mert akkor ismét előjönnek a sérülések. Muszáj meglépnem azt, hogy nagyobb rotációval játszatom a csapatot" - mondta a Fradi.hu-n a szakember.

Cifra Anita és Zácsik Szandra örülne vasárnap is Forrás: MTI/Kovács Anikó

"A második félidővel összességében elégedett lehetek. Ez az, amire képesek vagyunk. A kérdés az, hogy ezt hogyan tudjuk összerakni úgy, hogy nagyobb rotációval tudjunk játszani. Vasárnap kiemelten fontos mérkőzés vár ránk. Szurkolóink biztatására, akik mindig mellettünk állnak, nagyon nagy szükségünk lesz Dabason is."

Elek Gábor szavaiból arra lehet következtetni, hogy megpróbálkozik a tavalyi szisztémával, azaz csak akkor cserél majd, amikor muszáj. A Buducnost 31-19-re verte a lengyel Lublint, és jó formában érkezik Magyarországra.

"A Ferencváros elleni mérkőzés még a vártnál is nehezebb feladatnak ígérkezik, hiszen ellenfelünk nagyon kikapott Dániában, így még egy hasonló eredményt nem engedhet meg magának" - nyilatkozta Dragan Adzic, a Podgorica edzője.

A másik magyar érdekelt, a címvédő Győri Audi ETO KC múlt szombaton a klub történetének legsúlyosabb vereségét mérte a Hypóra (41-22), ezúttal idegenben, Nagybányán Szűcs Gabriella klubja lesz az ellenfél. A Baia Mare idegenbeli vereséggel kezdett, a német Thüringer HC-tól kapott ki 36-29-re

A férfi EHF-kupában a 32 közé jutás a tét, mindkét magyar együttesre kemény rivális vár: a Grundfos-Tatabánya a svéd Lugi HF-vel, a Csurgó pedig a spanyol Aragonnal került össze. Előbbi idegenben, utóbbi otthon kezd, mindkét gárda esetében nagy fegyvertény lenne a továbbjutás.

A magyar csapatok hétvégi programja

Női BL, 2. forduló, A csoport:

Baia Mare (román) - Győri Audi ETO KC, Nagybánya, szombat 18.00

Hypo NÖ (osztrák) - Thüringer HC (német), Maria Enzersdorf, vasárnap 20.25


Az állás: 1. Győr 2 pont (41-22), 2. Thüringer HC 2 (36-29), 3. Baia Mare 0 (29-36), 4. Hypo NÖ 0 (22-41)


B csoport:

Lublin (lengyel) - Midtjylland (dán), szombat 20.00
FTC-Rail Cargo Hungaria - Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Dabas, vasárnap 18.00


Az állás:
1. Podgorica 2 (31-19), 2. Midtjylland 2 (32-23), 3. FTC 0 (23-32), 4. Lublin 0 (19-31)


Férfi EHF-kupa, a 32 közé jutásért, 1. mérkőzések, vasárnap:

Lugi HF (svéd) - Grundfos-Tatabánya, Lund 17.00
Csurgó - BM Aragon (spanyol) 18.00