Vágólapra másolva!
Karl Erik Böhn, a magyar nőikézilabda-válogatott norvég szövetségi kapitánya hosszú ideje leukémiával küzd. Úgy tűnik, a szeptember 9-i csontvelő-átültetés sikeres volt, mert beindult szervezetében a fehérvérsejt-termelés.

"Nagyon nehéz heteken van túl az édesapám, de erre fel voltunk készülve. A transzfúzió után 23 nappal végre újra elkezdett fehérvérsejteket termelni a szervezete" - mondta a Blikknek a szakvezető lánya, Jenny. "Az a legfontosabb, hogy sikeres volt az orvosi beavatkozás és apu szervezete befogadta a nagynénémtől, Vigdistől kapott csontvelőt. Néhány hétig, vagy ha szükséges, még tovább is biztosan kórházban kell maradnia, mert az immunrendszere nagyon gyenge. Azonban napról-napra egyre jobban érzi magát és remélhetőleg hamarosan otthon gyógyulhat majd."

Siti Beáta, a magyar nőikézilabda-válogatott másodedzője is hasonlókat nyilatkozott. "Egy hónappal ezelőtt műtötték Karl Eriket. Az operációt egy könnyebb, majd egy nagyon nehéz, fájdalmas hét követte, de mostanra úgy tűnik, jobban van. Fokozatosan elindult szervezetében a fehérvérsejt-termelés, egyre magasabb számot mérnek nála, így lassan otthon, speciális körülmények között gyógyulhat tovább."

A válogatott Böhn távollétében Hajdu Jánossal készül a decemberi, szerbiai világbajnokságra. A felkészülés első állomása az október végi, szombathelyi négyes torna lesz, ahol a szakvezetés Norvégia, Horvátország és Brazília ellen visszajelzést kaphat az elvégzett munkáról és a következő hetek teendőiről.

A Provident-kupa programja:
Október 25., péntek:
17.00: Magyarország - Norvégia
19.00: Horvátország - Brazília

Október 26., szombat:
13.05: Magyarország - Brazília
15.05: Horvátország - Norvégia

Október 27., vasárnap:
10.00: Brazília - Norvégia
12.05: Magyarország - Horvátország