Vágólapra másolva!
Az FTC-Rail Cargo nőikézilabda-csapata könnyedén legyőzte a vendég lengyel Lublint a Bajnokok Ligája 3. fordulójában, Dabason.

Eredmény, női BL, B csoport, 3. forduló:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Lublin (lengyel) 40-25 (20-12)
a magyar csapat legjobb dobói:
Kovacsicz 8, Tomori 7, Pena 5, Vérten 5, Zácsik 5

A két forduló után ötvenszázalékos ferencvárosiak 5-5-nél húztak el a nyeretlen Lublintól, és a 10. percben már 9-5-re vezettek. A 30 perc alatt ötször eredményes Tomori Zsuzsanna vezérelte magyar csapat könnyedén szórta a gólokat, a félidőben már 20-12 volt az állás.

Szünet után még egyértelművé vált az FTC fölénye, az 50. percben tíz gól volt a különbség (31-21), a vége pedig lehengerlő hazai siker lett.

Cifra Anita befordult és lőtt Forrás: MTI/Illyés Tibor

"A két klub szurkolói között jó a kapcsolat, nem véletlen, hogy egymás csapatát is éltették" - nyilatkozta a mérkőzés után Elek Gábor vezetőedző a DigiSportnak. "Ez egy jó délután volt, egy-két periódustól eltekintve magas szinten tudtunk kézilabdázni. Okosan, megfontoltan játszottunk, nagyon örülök, hogy a végén már mosolyogtunk is, amire régen volt példa."

"A csapat nagyon jól játszott, gratulálok mindenkinek. Magammal szemben mindig kritikusabb vagyok, a maximumra törekszem, de ez most nm sikerült" - mondta Kovacsicz Mónika, aki nyolc gólt szerzett.

"Úgy érzem, egyre jobban kezdünk összeszokni, ez meccsről meccsre jobb lesz, ez a győzelem sokat segít majd ebben" - tette hozzá a másik szélső, Szarka Adrienn.

A következő, negyedik fordulóban is ez a két csapat találkozik, november 3-án Lublinban.