Vágólapra másolva!
A korábban operált kezéből egy csavart távolítottak el, de szerdán ismét edzhet Görbicz Anita, a hétvégi szombathelyi Provident Kupára, valamint a decemberi, szerbiai világbajnokságra készülő magyar nőikézilabda-válogatott irányítója.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a keretbe behívott minden játékos egészséges. Keddtől már komoly edzéseket vezényelt Hajdu János megbízott szövetségi kapitány.

"A klubokban való összeszokottságra, csapatrészekre, játékos-kapcsolatokra bátran támaszkodnunk kell, hiszen ez előnyt jelenthet. Ebből a szempontból három sorunk van, a ferencvárosi, a győri és a vegyes. Ezt kell összegyúrnunk a siker érdekében" - jegyezte meg Hajdu.

A péntektől vasárnapig tartó viadalra a norvégok a második sorukkal érkeznek, mert legjobbjaikra Eb-selejtező vár. A braziloké a legerősebb Európán kívüli válogatott, és játékosaik elsősorban az osztrák Hypo NÖ-t erősítik. Ugyanakkor egyik kulcsjátékosuk a győri Eduarda Amorim. A horvátok a tavalyi Eb-n legyőzték a magyarokat, így - amint Hajdu fogalmazott - velük szemben van tartozása a csapatnak.

Görbicz játszhat a válogatottban Forrás: Gyorietokc.hu

Amagyar női válogatott kerete a Provident Kupára:
kapusok: Herr Orsolya (Győri Audi ETO), Kiss Éva (Fehérvár KC)
jobbszélsők: Bognár-Bódi Bernadett (Győri Audi ETO), Kovacsicz Mónika (FTC Rail Cargo Hungaria), Orbán Adrienn (Győri Audi ETO)
jobbátlövők: Planéta Szimonetta (Veszprém Barabás Duna Takarék), Rédei-Soós Viktória (Győri Audi ETO)
irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO), Szucsánszki Zita (FTC Rail Cargo Hungaria)
beállók: Cifra Anita (FTC Rail Cargo Hungaria), Mayer Szabina (Fehérvár KC), Szamoránsky Piroska (FTC Rail Cargo Hungaria)
balátlövők: Bulath Anita (Dunaújvárosi Kohász), Szekeres Klára (ÉTV Érd), Tomori Zsuzsanna (FTC Rail Cargo Hungaria), Triscsuk Krisztina (ÉTV Érd), Zácsik Szandra (FTC Rail Cargo Hungaria)
balszélsők: Vérten Orsolya (FTC Rail Cargo Hungaria), Vincze Melinda (Dunaújvárosi Kohász)

A szombathelyi torna programja:
1. forduló, péntek:
17:00 Magyarország-Norvégia
19:00 Brazília-Horvátország

2. forduló, szombat:
13:05 Magyarország-Brazília
15:05 Horvátország-Norvégia

3. forduló, vasárnap:
10:00 Norvégia-Brazília
12:05 Magyarország-Horvátország