Vágólapra másolva!
Pénteken kiengedték a kórházból Karl Erik Böhnt, a magyar nőikézilabda-válogatott leukémiával küzdő szövetségi kapitányát.

A norvég szakember szeptember 9-én sikeres csontvelő-átültetésen esett át, és néhány napja még arról volt szó, hogy talán két hét múlva elhagyhatja a kórházat, ám jóval korábban elengedték, miután a szervezete jól reagált a műtétre.

A Karl Erik Böhnnel kiemelten foglalkozó Vg.no norvég oldal képeket is közölt arról, ahogy a szakember elköszönt kezelőorvosától, Dag Heldaltól, és elhagyta a kórházat.

Karl Erik Böhn és kezelőorvosa (a többi fotót a Facebook-oldalunkon, ide kattintva nézheti meg) Forrás: vg.no

"A rövidtávú célom, hogy tökéletes apja legyek a két gyerekemnek, a másik pedig, hogy visszatérjek a magyar válogatotthoz, ahol addig szeretném folytatni a munkát, amíg ki nem rúgnak" - nyilatkozta Böhn, aki csak azután ülhet le ismét a kispadra, hogy kellőképpen megerősödött. Ez március környékén várható.

Böhn a kórházból egy másik épületbe került át, ahol jóval kötetlenebb körülmények között folytathatja a felépülést Oslóban. "Száz métert kellett sétálnom a másik épületbe, nem volt egyszerű, de boldog vagyok. Úgy nézek ki, mint egy 90 éves, de úgy érzem magam, mintha 100 lennék. Október elején már majdnem feladtam a harcot, az orvosaim is felkészítettek a legrosszabra az első kezeléseknél, azt tanácsolták, hogy búcsúzzak el a szeretteimtől. Én akkor azt mondtam a barátaimnak, hogy nem hiszek a csodákban, de most szükségem van rá, és íme, itt vagyok. Ami még ennél is fontosabb: nem én vagyok a hős, hanem az orvosaim" - fogalmazott a norvég szakember, majd hozzátette: 17 lány várja vissza a magyar válogatottnál, ezért igyekszik minél hamarabb felépülni.