Vágólapra másolva!
Két világklasszisa, Eduarda Amorim és Heidi Löke nélkül szenvedve 28-27-re győzött a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapata az osztrák Hypo otthonában, így csoportelsőként jutott tovább.

Eredmény, Bajnokok Ligája, 5. forduló:
Hypo NÖ (osztrák) - Győri Audi ETO KC 27-28 (11-14)

Kétszáz győri kézilabda-szurkoló próbálta túlharsogni a helyiek bemelegítésre szánt zenéjét, és a drukkolás még a parkolóba is kihallatszott a südstadti Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt. Az óriási építkezés tövében eldugott csarnokban a címvédő arra készült, hogy az ötödik fordulóban bebiztosítsa csoportelsőségét. Erre még az a Temes Bernadett is kíváncsi volt, aki néhány szezont eltöltött mindkét együttesben, oda is integetett Barbara Arenhart kapusnak, aki örömsikollyal üdvözölte az egykori csapattársat.

A Győr eddig négyből négyszer nyert, október ötödikén például a Hypo történetének legnagyobb vereségét mérte az osztrákokra (41-22). A vendégeknél Heidi Löke ugyan ott volt melegítőben, de még Kovács Ferenc másodedzőt is meglepte, hogy nem melegített: kisebb sérülés miatt inkább kihagyta az összecsapást. De nem játszott Eduarda Amorim sem.

A fapapucsos, dobszólós hazai szurkolás kissé elnyomta ugyan a magyar himnuszt, de ez nem zavarta a Győrt. Hihetetlen kemény, feszes hatosfalas védekezéssel folyamatos hibára kényszerítették az ellenfelet, és Morten Soubak hat és fél perc után időt is kért, mert az ETO már 4-1-re vezetett.

Sikerült is váltani, mert a 12. percben Do Nascimento góljával 5-5, majd Acimovic találatával 7-7-re alakult az eredmény. Amorim és Löke távollétében Hornyák Ágnes remekelt, indulásból, átlövésből, betörésből is eredményes volt. A félidő közepén 7-11-nél ismét időt kért a Hypo, de már az első félidő is olyan volt, hogy Ambros Martin nyugodtan pihentethette, forgathatta kulcsembereit.

Ennek is köszönhető, hogy a szünetre csak 14-11-es előnnyel mehetett pihenőre a Győr. A szünetben az okozott kisebb riadalmat, hogy a hazaiak kiállítását az eredményjelzőn a Győrhöz írták be. Martin reklamált, a zsűri vállalt vont: nem lehet javítani.

Egyöntetű volt a vélemény még a szünetben is: egy csapat ritkán kap olyan esélyt a BL-ben, hogy a címvédő a két legjobbja nélkül lép pályára. Ennek ellenére a Győr a második játékrészt ugyanolyan lendülettel kezdte, mint az elsőt, és bár hajtott a Hypo, rengeteg technikai hibát vétett, egy percen belül kétszer is kidobta a labdát a nézőtérre, olyan magas vagy hosszú volt a passz.

A 45. percben kikérte utolsó idejét az osztrák csapat (17-22), és bár úgy tűnt, innen nincs visszaút, szívós küzdelemben az utolsó két percre kettőre csökkent a magyar előny (26-28). Sőt, 45 másodperccel a vége előtt Cavaleiro is betalált, de az ETO az utolsó pillanatokban már nem adta ki kezéből a győzelmet.

A győri torkokból sokkal jobban hangzott az "itthon vagyunk!" rigmus, mint a műsorközlő védekezésre buzdítása, lehet, ez segített, a vége 28-27 lett, a címvédő továbbra is százszázalékos, és már biztos csoportgyőztes.

A csoport másik mérkőzésén a Nagybánya 20-19-re nyert a Thüringer ellen.

A csoport állása:
1. Győri Audi ETO 10 pont
2. Hypo NÖ 4
3. Baia Mare 4
4. Thüringer 2