Vágólapra másolva!
A tizenöt éves Sarah Johnson ugyan Berlinben lakik, és csupán egy ötödosztályú nőikézilabda-csapatban játszik, de már bemutatkozhatott az Egyesült Államok korosztályos válogatottjában is. Ehhez persze kellett némi szerencse.

A Handball World beszámolója szerint a HSV Falkensee csapatában szereplő játékos egy közösségi oldalnak köszönheti válogatottságát: a Facebookon ugyanis összebarátkozott azzal a Sophie Fasolddal, aki a német harmadosztályú TSV Owschlag kapusa.

A 19 éves, amerikai válogatott játékos meglepődött, amikor megtudta, hogy Johnson kettős állampolgár, és miután az Egyesült Államokban nincsen bajnokság, és egy-egy ügyesebb kézis felbukkanása örömmel tölti el a szövetséget, beajánlotta az átlövőt.

Az U21-es válogatott szövetségi kapitánya, Julio Sanz meg is kereste Johnsont, aki már a nyári, göteborgi Partille-kupán bemutatkozhatott az amerikaiaknál, és a Team USA meglepetésre a harmadik lett a világ legnagyobb nemzetközi és ifjúsági kézilabda tornáján. Az elődöntőben attól az Önnereds HK-tól szenvedett vereséget, amely végül az IK Sävehof 17-15-ös legyőzésével nyert is az U21-esek között.

"Óriási megtiszteltetés az amerikai válogatottban játszani, jó érzés, hogy a tagja lehetetek ennek a nagyszerű csapatnak" - nyilatkozta Sarah Johnson, aki arról álmodik, hogy négy év múlva már felnőtt világbajnokságon szerepelhessen. 2017-ben ugyanis a vébét Németországban rendezik.