Társoldalunk:

Szorongatta az Eger a Pro Reccót

2013.11.20. 21:33

A világ egyik legjobb klubcsapatának tartott olasz Pro Recco 8-7-re nyert a ZF-Eger otthonában a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 12-es főtáblájának első fordulójában.

Bajnokok Ligája, A csoport, 1. forduló:
ZF-Eger - Pro Recco (olasz) 7-8 (4-2, 0-3, 2-1, 1-2)
gól: Salamon 2, Varga II Zs. 2, Bátori, Biros, Hárai, illetve Ivovic 3, Lapenna, Figari, Figioli, Janovic, Giorgetti

A magyar bajnok hetedik szezonban indul a BL-ben, a főtáblán most először kezdett otthon, rögtön a sztárokkal - köztük a kétszeres olimpiai és világbajnok Madaras Norberttel - teletűzdelt Pro Reccóval.

A hazaiak emberelőnyös találatokkal 3-0-ra elléptek, majd Ivovic duplájával feljött a Pro Recco, ám Hárai is dobott gólt a negyed vége előtt (4-2). A folytatásban fordítottak a vendégek, míg az Eger büntetőt rontott.

A harmadik negyed megint jól alakult egri szempontból, és ismét a hazaiaké volt az előny, köszönhetően a javuló kapusteljesítménynek. A szünet előtt Janovic egalizált (6-6).

A záró felvonást Varga II Zsolt találata vezette be, majd Ivovic harmadik góljával 7-7 lett, Giorgetti három perccel a lefújás előtt szerzett találatával pedig fordított az olasz csapat. A végén volt esély a magyar pontszerzésre, de egy nagy védés ezt meghiúsította.

A főtábla hatosaiban - oda-vissza alapon - mindenki kétszer találkozik minden csoportriválisával a május 3-ig tartó sorozatban, és a három-három legjobb jut be az új kiírású zárószakaszba, a hatos döntőbe. Az Egert is felvonultató A csoport helyzete annyiból más, hogy itt a spanyol CNA Barceloneta - mint a május 29. és 31. közötti szuperfinálé házigazdája - eleve garantált továbbjutó, vagyis innen csak két finalista helyért harcol a másik öt együttes.

Az Eger csoportjában érdekelt még a Jug Dubrovnik és Primorje Rijeka, valamint az Olimpiakosz Pireusz. A hevesiek legközelebb december 4-én szerepelnek, amikor is fogadják a Barcelonetát.

A másik ágon a török Galatasaray, a német Spandau 04, az olasz Brescia, a szerb Partizan Beograd és Crvena zvezda, valamint a romániai Nagyvárad érdekelt.