Vágólapra másolva!
Nagy László kiválása után Mocsai Lajos szövetségi kapitány szerint erőn felüli teljesítmény kell a továbbjutáshoz a férfikézi-Eb halálcsoportjából.

Nagy László nem mehet a kézi-Eb-re

"Sajnos el kell fogadnunk a vizsgálat eredményét" - idézte a kapitányt a Magyar Kézilabda-szövetség hírlevele. "Szerencsétlen helyzetbe kerültünk, hiszen a rásérülés veszélye miatt Nagy Lászlónak két hétig pihentetnie kell a lábát, így nem lehet ott velünk az Európa-bajnokságon."

Mocsai egy másik forgatókönyvet is elképzelhetőnek tartott volna. "Szerencsésebb lett volna, ha a sérülés kikúrálása megtörténik, ami talán elérhető lett volna a decemberi bajnoki mérkőzéseken való részvételének mellőzésével. Az egyetlen jó hír, hogy Nagy László további pályafutását nem veszélyezteti a sérülés"

A szakember hangsúlyozta, mostantól kizárólag az Európa-bajnoki felkészülésre részvételre koncentrál a keretben lévő játékosokkal. "Az látszik, hogy a halálcsoportból való továbbjutás a korábbinál is nehezebbé vált számunkra, szükségünk lesz a játékosok pozitív hozzáállására és arra is, hogy a magyar válogatott erőn felül teljesítsen Dániában."

Nagy november 17-én sérült meg, sem törést, sem szakadást sem találtak nála, a térdében viszont vérömleny keletkezett, ami miatt pár hétig pihentették. BL-meccsen idén már nem játszott, de a decemberi bajnokikon kipróbálták, és 8-10 perceket bírt a pályán. A téli szabadságán elvégezte a rá szabott erősítő és futó edzéseket, ám a lába továbbra sem jött rendbe.

A magyar csapat az Eb-n a spanyolokkal, az izlandiakkal és a norvégokkal szerepel egy csoportban.