Miért nem szavazott az öccsére Varga Dániel?

Varga Dénes
Varga Dénes örül csapata győzelmének a férfi vízilabda Európa-bajnokság A csoportjának 4. fordulójában játszott Magyarország - Görögország találkozón, a hollandiai Eindhovenben. A magyar válogatott csoportelsőként egyenes ágon az elődöntőbe jutott, miután 9-7 arányban legyőzte a görög csapatot.
Vágólapra másolva!
A világbajnoki aranyérmes magyar válogatott tagjai nem tudtak dönteni a Vlv.hu szavazásán: 2013 legjobb magyar vízilabdázója szerintük holtversenyben Varga Dénes és Szivós Márton volt. Vargát csak az zavarja, hogy az újszülött fiát mások hamarabb látták meg, mint ő.

A világ és Európa tavalyi legjobbjának a szakemberek Varga Dénest választották, a Rijeka pólósa mindkét voksoláson Nagy Viktort előzte meg. A Vlv.hu voksolásán azonban, melyen a válogatott tagjai vettek részt, Szivós Mártonnal holtversenyben (8-8 szavazat) végzett az élen.

Ha a csapat kapitánya, Varga Dániel - aki viszont a szövetség szerint volt 2013 legjobbja- az öccsére szavaz, akkor Dénes egyedül lett volna a vlv-szavazás győztese, ám az idősebb Varga fivér ezúttal - a csapategység fontosságát kiemelve - nem nevezett meg senkit a játékosok közül, megemlítette viszont Benedek Tibor szövetségi kapitányt. Korábban - eddig négyszer - mindig Dénesre voksolt.

Varga Dénes tavaly igazi vezéregyénisége volt a pólóválogatottnak Forrás: MTI/Kovács Anikó

Az év mérkőzése a játékosok szavazatai szerint egyértelműen a Magyarország-Montenegró világbajnoki döntő volt, de kapott három voksot a horvátok elleni elődöntő is.

Szivós Mártonnak a vb-döntőt eldöntő találata az év gólja, megelőzve Hárai Balázsnak a szintén a döntőben lőtt káprázatos csavargólját és a horvátok legyőzését biztossá tevő Varga fivérek családi akcióját - Dénes paskolását Dániel éles passza után.

Meglepően sokan nevezték az év meglepetésének, kellemes csalódásának a 20 évesen világbajnoki címet szerző center, Bedő Krisztián felbukkanását és ragyogó teljesítményét. Ebben a kategóriában többen megemlítették az Universiade-válogatott győzelmét és a Honvéd jó szereplését a bajnokságban.

Varga Dénes számára pedig az volt a legnagyobb csalódás, hogy nem volt benne az első tíz emberben, aki megpillantotta az áprilisban született fiát, Varga Dénes Bendegúzt. (Mint a Barcelona kulisszatitkai című, tavaly megjelent könyvből kiderül, Vargát húsvét után azonnal visszarendelték Rijekába edzésre, és mire onnan hazaért Magyarországra, a gyerek már világra jött.)

A magyar válogatott tagjai szerint a világ legjobb nem magyar vízilabdázója 2013-ban a montenegrói kolosszus, Alekszandar Ivovics volt.

A magyarországi idegenlégiósok versenyében a Vasas montenegrói játékosa, Drasko Brguljan nyolc vokssal nyert, csak egy szavazattal előzve meg az év nagy felfedezettjét, a Honvédban szereplő Koji Takeit. A külföldön játszó legjobb magyar címét nagy fölénnyel Varga Dénes érdemelte ki.

A 2014-es fő célt firtató kérdésre a legtöbben azt válaszolták: hazai közönség előtt Eb-t nyerni.

A magyar válogatott 2013-ban lejátszott 28 hivatalos mérkőzésén összesen 26 játékos szerepelt. A pólósok tíz kérdésre leadott válaszai itt olvashatók.