Görbiczék visszavágtak a Fradinak

Tomori Zsuzsanna; Szamoránsky Piroska Győr, 2014. január 15.

A győri Kovacsics Anikó (k) kapura dob, mellette Tomori Zsuzsanna és Szamoránsky Piroska (j), az FTC játékosai a női kézilabda NB I 12. fordulójában játszott Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo
Győr, 2014. január 15. A győri Kovacsics Anikó (k) kapura dob, mellette Tomori Zsuzsanna és Szamoránsky Piroska (j), az FTC játékosai a női kézilabda NB I 12. fordulójában játszott Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzésen a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban 2014. január 15-én. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Meggyőző sikert arattak a Győr női kézisei a Ferencváros elleni rangadón. A 12. fordulóból elhalasztott meccsen nyolc góllal nyert az Audi ETO KC, ezzel jó eséllyel megnyerte az alapszakaszt is. Győrben utoljára a Dunaferr tudott nyerni, még 2004 szeptemberében.

NB I, 12. forduló:
Győri Audi ETO - FTC-Rail Cargo Hungaria 29-21 (14-10)
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok. V: Horváth P., Marton
Győr: Lunde, Löke 6, Görbicz 3 (2), Kovacsics 5 (4), Amorim 4, Orbán, Hornyák Á. Csere: Hornyák D. 1, Korsós 1, Soós, Tervel, Bulatovic 5, Bódi 3. Kétpercesek: 4. Vezetőedző: Ambros Martín
FTC: Abramovich, Zácsik 4, Cifra 1, Vérten 1, Szucsánszki 1, Kovacsisz 4, Tomori 2. Csere: Szikora, Szarka 1, Mészáros, Such, Steinbach 2, Pena 3(2), Szekerczés, SZamoránszky 2. Kétpercesek: 3. Vezetőedző: Elek Gábor

A meccs előtt mindkét csapatnak 24 pontja volt a bajnokságban, sőt, a Ferencváros szeptemberben a saját pályáján le is győzte a Győrt. A Magvassy aréna búcsúztatásán - az év végi Eb-re új épül - helyreállt az elmúlt években megszokott erősorrend.

Az utóbbi hat évben aranyérmes Győr remekül kezdett, az ötödik percben már 4-0-ra vezetett. Lassan rendezte sorait a Fradi, egyenlített is, de fordítani nem tudott. Görbiczék a szünetre négygólos előnyt dolgoztak ki, majd jól kezdték a folytatást is: 19-14-nél időt kért az ellenfél.

Kovacsics (zöldben) és a Győr nem adott esélyt Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Hatástalanul, a BL címvédője csak tovább növelte az előnyét, ezzel jó eséllyel behúzza majd az alapszakaszt, így a rájátszásban élvezheti a hazai pálya előnyét. Amely nem csekély: legutóbb a Dunaferr tudott Győrben bajnokit nyerni, még 2004 szeptemberében.

"Egész eddigi pályafutásomat ebben a csarnokban játszottam, nagyon kötődöm hozzá, itt mindig fantasztikus volt a hangulat, furcsa érzés belegondolni, hogy ez volt az utolsó itteni mérkőzésünk" - mondta Görbicz Anita. "Úgy érzem azonban, méltó búcsú volt, a Fradi elleni kemény mérkőzés nagyon jól szolgálta a BL-felkészülésünket. Nagyon örülök, hogy sok gólt dobtunk, és még jobban annak, hogy keveset kaptunk.”

A Fradi edzője, Elek Gábor az ellenfél kapusát dicsérte: "Lunde fantasztikus teljesítményt nyújtott ma is, emellett mi is megnehezítettük a saját dolgunkat a fölösleges kiállításainkkal."