Társoldalunk:

Sapkában kellett edzenie a Mocsai-csapatnak

2014.01.17. 20:13

Mocsai Lajos megtartotta az első edzést a középdöntő előtt a dániai Eb-n szereplő férfikézilabda-válogatottnak.

A gárda péntek délelőtt utazott Aalborgból Herningbe, ahol a Jyske Bank Boxenben rendeznek majd középdöntős összecsapásokat. Dánia legnagyobb multifunkcionális csarnokában 14 ezer néző tekintheti meg a mérkőzéseket.

A tréning hosszú bemelegítéssel kezdődött, majd nyújtással és teremfocival folytatódott. A csarnokban meglehetősen hideg volt, a szövetségi kapitány kérte is a szervezőket, kapcsolják ki a légkondicionálást, ám erre nem került sor. Többen is kapucniban, sapkában álldogáltak a hatalmas csarnokban, akárcsak Mocsai.

"A macedónok egy rendkívül kemény csapatot alkotnak. Amit nagyon jól csinálnak, az az, hogy óriási lendülettel széthasítják a falat, ráugranak az emberre. Ez játékvezetői szempontból is nagyon fontos, hiszen sokszor belemenéses helyzetből, bejátszásokkal szereznek gólokat" - nyilatkozta a tréning után Mocsai Lajos, aki szerint kulcskérdés lehet, hogy a korábbi veszprémi kedvencet, Kiril Lazarovot sikerül-e majd kivenni a játékból.   

A szakember hozzátette: a taktikai elemzést egyelőre nem tudták elvégezni, ugyanis a pénteki nap az utazásról szólt.

"Elképesztően hideg van, így fagyoskodtunk rendesen" - mondta a norvégok elleni csoportmérkőzés egyik hőse, Lékai Máté. "Nagyon nagy mérkőzés lesz a macedónok elleni, általában kevés gólos találkozókat játszanak, és azoknak a találatoknak a nagy részét is Lazarov lövi. Ha őt ki tudnánk kapcsolni a játékból, akkor jó esélyeink lehetnek."   

Hasonlóan vélekedett Iváncsik Gergő is, aki éveken át együtt játszott Veszprémben a macedónok sztárjátékosával: "Ő a csapat motorja, ha hatástalanítjuk valamelyest, megtörhetjük a játékukat."   

A magyar válogatott szombaton 16 órától csap össze a macedónokkal, két nappal később a házigazda dánokkal, majd újabb két nap múlva, az osztrákokkal mérkőzik meg.