Vágólapra másolva!
A Győri Járási Ügyészség vádat emelt a győri nőikosárlabda-csapat tragikus balesetét okozó sofőr ellen.

A vádemelés szövegében halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége szerepel.

A vádirat szerint a 69 éves K. Mihály gondolataiba mélyedve a menetirány szerint jobb oldalon letért az útról, ezért hirtelen balra kormányzást alkalmazott, amellyel nekiütközött a vele szemben közlekedő győri kosarasokat szállító busznak.

A vádiratból az derül ki, a busz sofőrje az autó mozgását észlelve előbb jobbra, majd balra kormányzott, de nem tudta elkerülni az ütközést. A karambol hatására az állva, illetve a biztonsági övet nem viselve utazó utasok közül többen kizuhantak.

Az ügyészség a vádiratban a végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést és a járművezetéstől való eltiltást javasolt.

A szeptember 17-i balesetben Tapodi Péter klubigazgató és Fűzy Ákos edző meghalt. A 19 éves Natasa Kovacevic bal lábát térdtől lefelé amputálni kellett. Tullner Evelin és Samantha Mackay csigolyasérülést szenvedett, előbbinek a bokája is eltörött, a többiek közül Czirják Noémit és Kovács Krisztinát gerinc-, Koch Dórát csukló-, Pénzes Kingát fejsérüléssel kezelték.