Vágólapra másolva!
Nem tudja értelmezni a menesztéséről szóló közleményt, és megalázottnak érzi magát Gerendás György, a ZF-Eger férfivízilabda-csapatának szakvezetője, akitől pénteken vált meg a klub.

A Bajnokok Ligájában elszenvedett súlyos, 20-7-es rijekai vereség után az Egri Vízilabda Klub elnöksége pénteken késő délután úgy határozott, hogy felmenti Gerendás Györgyöt a vezetőedzői munka alól.

"Péntek délután négykor felhívott Bárány Attila klubelnök, hogy szeretne beszélni velem" - mondta Gerendás György a Nemzeti Sportnak. "Aztán felhívott Halmos Peti is, aki akkor volt az elnök, amikor én Egerbe szerződtem, és akivel baráti a viszonyom. Ki lehetett következtetni, mi a helyzet, rá is kérdeztem nála, hogy akkor ki vagyok-e rúgva, ő pedig elismerte, hogy igen, de kérte, hogy beszéljünk. Barit csak visszahívtam, mert nem érdekelt, mi az oka a kirúgásomnak és kellemetlen is lett volna nekem végighallgatni és neki is elmondani, úgyhogy csak Petihez mentem be."

A szakember a sportnapilapnak elmondta, őt élete során csak az általános iskolából rúgták ki, igaz, kettőből is, de játékosként és edzőként még sohasem járt így. Elárulta, hogy nem ő találta ki a szezon elején, hogy leendő utódjával, Dabrowski Norberttel együtt dolgozzon.

"Nincsen semmi gondom Dabrowski Norbival, de én nem akartam együtt dolgozni vele, a klub hozta létre a helyzetet, ami nem volt jó döntés. Ha én kértem volna Norbit magam mellé, akkor enyém lenne az egyszemélyi felelősség. Ám a játékosok tudták, hogy nem én voltam az egyetlen vezérbika."

Gerendás hozzátette, nem tudja értelmezni a menesztéséről szóló közleményt, és megalázottnak érzi magát.