Vágólapra másolva!
A korábbi hírekkel ellentétben mégis lesz magyar kézilabdázó Karl Erik Böhn keddi norvégiai temetésén.

A Magyar Kézilabda Szövetség tájékoztatása szerint a február 2-án elhunyt szövetségi kapitány búcsúztatásán Vetési Iván alelnök, Siti Bea a válogatott edzője, Görbicz Anita, a magyar válogatott és a Győri Audi ETO KC csapatkapitánya, valamint Kelecsényi Ernő, az ETO elnöke vesz részt.

A gyászszertartásra február 11-én 13 órától kerül sor a magyar válogatottal Eb-bronzot nyert edző szülővárosában, Sandefjordban.

Az Origo korábban úgy értesült, nem lesz magyar kézis Böhn temetésén, annak ellenére, hogy a szövetség felajánlotta, egy-két játékosnak kifizeti az útját.

A Fradinál pénteken az Origónak azt mondták, a programjuk annyira zsúfolt, hogy egyik válogatott játékosuk sem vállalhatja az utazást.

Az FTC vasárnap éppen Norvégiában, Bergenben jutott nyolc közé a KEK-ben, az érintett játékosainak két plusz éjszakát kellett volna maradnia a temetés kedvéért. A klub következő tétmeccse szombaton a Vác elleni hazai bajnoki lesz.

Vasárnap Vujity Tvrtko nyílt levelet írt Vetési Ivánnak, a Magyar Kézilabda Szövetség elnökének, szorgalmazva, hogy legalább egy játékos legyen ott a temetésen. Az újságíró felajánlotta, hogy egy ember utaztatását kifizeti.