Vágólapra másolva!
Egy góllal nyert a magyar férfivízilabda-válogatott Patraszban, a Görögország elleni Világliga-mérkőzésen, így csoportjában továbbra is vezet, és közel jutott a szuperdöntőhöz.

Férfi Világliga, európai selejtező, B csoport:
Görögország-Magyarország 11-12 (4-2, 2-4, 2-3, 3-3)
a magyar góldobók: Varga Dénes, Szivós 4-4, Hárai 3, Varga Dániel 1

Folytatta a menetelést a Világligában Benedek Tibor csapata, ezúttal Görögországban. Varga Dániel találatával indult a meccs, ám még az első negyedben a görögök emberelőnyös és büntetőből szerzett gólokkal 4-1-re fordítottak. A tetemes hátrányt Hárai Balázs csökkentette. A folytatásban 5-2-nél felocsúdni látszott a csapat, előbb Szivós Márton vágta a hálóba szabaddobásból a labdát, aztán Varga Dénes értékesített egy emberelőnyt, majd megint Szivós következett, aki a hat az öt elleni játék végén egyenlített (5-5). A görögök ekkor ismét dobtak egy gólt, de Varga Dénes megúszásból még a nagyszünet előtt egyenlített (6-6).

A harmadik nyolc perc a már harmadszor eredményes ifjabbik Varga fivér góljával kezdődött (6-7). Madaras Norbert gólját érvénytelenítették a bírók, és 7-7-lett, mert a görögök egy újabb emberelőnyös helyzetet értékesítettek. Hárai ezután következő csavargóljára is érkezett válasz, Szivós remek húzására azonban már nem, így 9-8-as magyar vezetésnél jöhetett a befejező negyed.

Ebben előbb egy távoli görög bomba következett, majd a Hárai által kiharcolt büntetőből a negyedszer is eredményes Varga Dénes visszahozta a vezetést. Nem sokkal később viszont 10-10-et mutatott az eredményjelző, egy-egy emberelőnyös találat után pedig 11-11-et, az egyenlítés Hárai nevéhez fűződött. Az utolsó percben a meccs utolsó magyar akcióját Szivós hatalmas góllal befejezte be, a görögök viszont nem éltek a lehetőségükkel, így 12-11-re nyert Benedek Tibor csapata.

"A meccs elején lassúak voltunk, de aztán felgyorsultunk, elöl a mozgásos játék javult fel, hátul pedig az akarás segített a védekezésben" - fogalmazott a szövetségi kapitány. "Most két hónapig nem fogunk mérkőzést játszani, nagyon kellett, hogy így fejezzük be ezt az időszakot."

A csapat nagy lépést tett a csoportelsőség és ezzel a Vl-sorozat szuperdöntője felé, amelyet júniusban rendeznek meg Dubajban. Előtte, március 11-én lesz még egy görög-horvát összecsapás, a végső sorrend pedig az április 12-i, pécsi magyar-horvát találkozón dől el.

A csoport állása: 1. Magyarország 8 pont, 2. Görögország 2, 3. Horvátország 2
(Az alapjátékidőben aratott győzelem 3, a büntetőkkel elért siker 2, a büntetős vereség 1 pontot ér.)