Megverték Ukrajnában a Veszprémet

Mannheim, 2014. február 9. Nagy László (b) és Uros Vilovski, az MKB-MVM Veszprém játékosai, valamint Bjarte Myrhol, a Rhein-Neckar Löwen játékosa (k) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjának nyolcadik fordulójában Mannheimban 2014. február 9-én.
Mannheim, 2014. február 9. Nagy László (b) és Uros Vilovski, az MKB-MVM Veszprém játékosai, valamint Bjarte Myrhol, a Rhein-Neckar Löwen játékosa (k) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjának nyolcadik fordulójában Mannheimban 2014. február 9-én.
Vágólapra másolva!
Elveszítette veretlenségét a csoportból már továbbjutott MKB-MVM Veszprém férfikézilabda-csapata a Bajnokok Ligájában, miután 26-22-re kikapott az ukrán Motor Zaporizzsja otthonában. A Pick Szeged viszont harmadszor is nyert az EHF-kupában.

Férfikézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 10. (utolsó) forduló:
Motor Zaporizzsja (ukrán) - MKB-MVM Veszprém 26-22 (13-13)
a magyar csapat gólszerzői: Ilic 6, Iváncsik G. 5, Mocsai 3, Dzsamali 3, Vilovski 1, Gulyás 1, Ugalde 1, Sulic 1, Terzic 1

Az A csoport utolsó, 10. fordulójában az ukrán bajnok a zaporizzsjai sportcsarnok átépítése miatt Harkivban fogadta a magyar bajnokot, a helyszíni jelentések szerint ebben az ukrán városban - Kijevvel ellentétben - béke és nyugalom honol, így nem voltak veszélyben a veszprémi kézisek.

Ugyanakkor nem éppen sporteseményekre jellemző hangulat fogadta Harkivban a csapatokat. A magyar klub honlapjának beszámolója szerint a bemelegítés alatt a szervezők nem játszottak zenéket, és a szurkolók is csendben ültek a helyükön. A kezdő sípszó előtt a kijevi összetűzésekben elhunytakra emlékeztek a csarnokban.

A mérkőzésen az eddig veretlen Veszprém nem tudta érvényesíteni a papírformát, talán azért is, mert a csapat már biztosan elsőként jutott tovább a csoportból, míg a Motor Zaporizzsjának kellett a győzelem a továblépéshez.

A két csapat októberi meccsén a Veszprém 17 góllal, 44-27-re nyert, de ezúttal messze nem volt ekkora különbség a két együttes között, főleg nem a magyar bajnok javára. Az ukránok főleg remek második félidei játékuknak köszönhetően tudtak visszavágni a csúfos vereségért, és végül négy góllal győztek, ezzel a Veszprém, a német Löwen és a szlovén Celje mögött továbbjutottak.

A BL-ben már csak a Barcelona veretlen.

Harmadik mérkőzését is megnyerte viszont a Szeged az EHF-kupa 16 csapatos főtábláján: a csongrádi csapat szombaton két góllal diadalmaskodott Eperjesen a Tatran Presov ellen.

Férfi EHF Kupa, 16-os főtábla, C csoport, 3. forduló:
Tatran Presov (szlovák) - Pick Szeged 29-31 (14-18)

A csoport tagja még a svéd Kristianstad és a francia Nantes. Az első fordulóban a Szeged hazai pályán 28-27-re verte a Nantes-ot, majd a második körben 26-23-ra nyert Svédországban.

A négyesekből az első két helyezett jut tovább az áprilisi negyeddöntőbe.