Vágólapra másolva!
Azonnal végrehajtandó, minden bajnoki és kupamérkőzést érintő, hat hónapos eltiltást kapott a debreceni Vindisch Ferenc a Magyar Vízilabda Szövetség fegyelmi bizottságától a Vasas elleni, egy héttel ezelőtti találkozón történetek miatt. Klubtársa, Sasa Misic három mérkőzésen nem szerepelhet.

Vezsenyi Péter, a testület elnöke a szövetség honlapján pénteken elmondta: Vindisch és a fővárosiakat erősítő Steinmetz Ádám részéről "szándékos volt az ütés, és az ítéletek meghozatalakor figyelembe vettek minden rendelkezésre álló körülményt".

Kiemelte, Vindisch mozdulatát követően nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülés következett be, egy speciális játékhelyzetben, így a hat hónapos eltiltást ez indokolja, és a büntetést azonnal meg kell kezdeni, és a fellebbezési lehetőség ezt nem érinti.

A Vasas olimpiai bajnokát - aki szemüregcsonttörést szenvedett - és Vindisch Ferencet a bizottság szembesítette, és ezt követően született meg a határozat.

Misic esetében nem lép azonnal életbe az eltiltás, ő is fellebbezhet, és ha a jogerős határozat megszületik, és ott is elmarasztalják, azt követően lép életbe a büntetés.

A március elsejei, a Debrecen 10-9-es sikerét hozó bajnoki után a Lactiv-Vasas levélben fordult a szövetség illetékes bizottságaihoz. A debreceni klub ekkor közleményt adott ki, amelyben többek között jelezte: Steinmetz rúgása nyomán Vindisch bordatörést szenvedett, és az orvosi diagnózist beküldték a szövetségnek, míg Misic dobhártyája sérült meg Angyal Dániel ütésétől.