Vágólapra másolva!
Komoly következménnyel járt, hogy a Szolnok szerb kosárlabdázója, Strahinja Milosevic leköpte az egyik játékvezetőt a Sopron elleni mérkőzésen.

Milosevic a csapata által 76-69-re megnyert meccsen köpte le Földházi Tamást, amiért technikait kapott, majd kiállították. Az eset után felfüggesztették a 28 éves Milosevic játékjogát, aki végül két meccset hagyott ki. Ennyivel azonban nem úszta meg, a fegyelmi bizottság 1 millió forintos büntetést osztott ki neki.

"A kosárlabdázó súlyos vétséget követett el, döntésünkkel meg akartuk akadályozni, hogy hasonló események történhessenek a pályákon. Az összeg meghatározásánál mindig figyelembe vesszük a játékos havi keresetét, ahhoz igazítjuk a büntetés mértékét" - nyilatkozta a Blikknek Nyilas Levente, a fegyelmi bizottság elnöke.

A lap úgy tudja, Milosevic 5500 eurót keres Szolnokon (1 685 000 forint), és ebből elég keveset kap meg ebben a hónapban, mert klubja is megbüntette, amit a fizetése 30 százaléka, azaz 505 ezer forintja bánt. A Blikk összehasonlításképpen megemlíti, hogy a labdarúgó NB I-ben ebben a szezonban 100 ezer forint volt a legsúlyosabb büntetés, amit játékos kapott, a fehérvári Paulo Viníciusnak ennyit kellett befizetnie, amiért az öltözőfolyosón balhézott.