A Pick kapitánya egy napig súlyzózna a kupával

Kupagyőztes a Pick Szeged, kézilabda
Szeged's goal keeper Roland Mikler (C) and fellow players celebrate with the trophy after winning the European Handball Federation cup final match between French side Montpellier Agglomeration and Pick Sceged of Hungary at the Max Schmeling Hall in Berlin on May 18, 2014. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
Vágólapra másolva!
A Pick Szeged EHF-kupagyőzelménél szebb születésnapi ajándékot nem is kaphatott volna Juan Carlos Pastor, aki Ilyés Ferenc játékát méltatta, Mikler Roland tökéletesen búcsúzik Szegedtől, Vadkerti Attila pedig egy napig is súlyzózna a kupával. Nyilatkozatok a győzelem után. 

"Nincsenek szavak. Ez a szív diadala volt" - mondta az MTI-nek Juan Carlos Pastor, a döntő napján 46. születésnapját ünneplő spanyol szakember, aki hihetetlennek nevezte Ilyés Ferenc teljesítményét, kiváltképpen azt, amikor előbb szimpla, majd kettős emberhátrányban talált az ellenfél kapujába a végjáték kezdetén. A hazája válogatottját 2005-ben világbajnoki címig vezető szakember szerint ez a két gól sorsdöntőnek bizonyult, mert nem adott lehetőséget a Montpellier számára, hogy vezetéshez jusson.

A következő szezonban már a nagy rivális Veszprémben szereplő Mikler, akit a torna legjobb kapusának választottak, azt emelte ki, hogy nagyon nehéz lesz elhagynia ezt a társaságot, amely kiváló közösséggé formálódott, és ezt most eredményben is igazolni tudta, mert igazi csapatként tudott diadalmaskodni. Hozzátette, ezzel számára lezárult egy időszak, de így kellett lezárulnia, mert megkoronázta szegedi karrierjét."Kevesen hitték, hogy megnyerhetjük, de megtettük - mondta a válogatott kapus.

"A Füchse Berlin legyőzése után elhittük, hogy tényleg győzhetünk. Ez érződött a döntő minden percében, de nem tudom felfogni, hogy tényleg sikerült" - mondta Balogh Zsolt, aki 57 találattal a Pick Szeged legeredményesebb játékosa volt a sorozatban, és harmadik lett az összesített góllövőlistán.

EHF-kupagyőztes a Szeged! Forrás: AFP/Odd Andersen

Vadkerti Attila csapatkapitány úgy nyilatkozott, erre a hétvégére összeállt a csapat, és végre sikerült az a bravúr, hogy kétszer egymás után jól játszik kiváló rivális ellen. Hozzátette, tudták, hogy csak akkor emelhetik magasba a kupát, ha ezt sikerül végrehajtaniuk. Mosolyogva megemlítette, elképesztően nehéz a trófea, de ha kell, 24 órán át is súlyzózna vele.

A meccs talán legnagyobb hőse, Ilyés Ferenc szintén csapatmunkáról beszélt: "Annak ellenére, hogy sok külföldi játszik az együttesben, nagyszerű közösség alakult ki, ez vezetett diadalra". A Pick Szeged 29-28-ra nyert a 2003-ban Bajnokok Ligája-győztes Montpellier ellen. A trófea felemelése és az ezzel járó konfettieső után hosszú percekig ünnepeltek a Tisza-parti játékosok drukkereik előtt. A csarnokbeli ünneplés pedig a Himnusz eléneklésével zárult.