Vágólapra másolva!
Már az első idényében bajnoki döntőt játszana az újjászülető OSC a férfivízilabda-bajnokságban - jelentette ki a csapat mögött álló üzletember, Apáthy Endre a Vlv.hu-nak adott interjújában.

Az egy évtizeden át a Szeged mögött álló A-Híd vállalat társtulajdonosa, Apáthy Endre most az OSC-t készül felfuttatni.

A Szegeddel való szakításról elmondta, hogy "a tulajdonostársaimmal úgy döntöttem, hogy ezt a kapcsolatot megszakítjuk. A várossal való kapcsolatunk nem volt ideális. Voltak nézeteltérések a dotálásról, arról, hogy az NB I/b-ből kieső szegedi focicsapatnak kell-e adni a sporttámogatására megmaradt pénzt, vagy a vízilabdacsapatnak, hogy az elindulhasson a nemzetközi kupában. Szégyenszemre a Szeged az egyetlen olyan csapat, amelynek a BL-meccseit egy másik városba, Hódmezővásárhelyre kellett vinni, s hiába küzdöttünk, meg áldoztunk pénzt is arra, hogy fedett uszodája legyen a városnak."

Apáthy azonban nem akart kiszállni a sportágból, aminek híre ment, így több csapat is megtalálta. Végül az OSC-re esett a választás, mert "itt tiszták a viszonyok, az önkormányzat teljes mellszélességgel mellénk állt, egyetértett azzal, hogy minőségi vízilabda legyen a XI. kerületben. Még bizonyos lakossági tiltakozást is kezelniük kellett, hiszen uszodaínség van és a Kondorosi úti uszodában az élsport megjelenésével nyilván kevesebb hely jut az ottani lakosoknak."

Az OSC már az első "apáthys" évében bajnoki döntőt játszana, mint a Vlv.hu összefoglalta, az új edző Vincze Balázs lesz, érkezik Szegedről Decker Ádám, Hegedüs Gábor és Juhász Zsolt, az Egerből a kapus Bisztritsányi Dávid, Bátori Bence, Bundscuh Erik, Kovács Gábor, Salamon Ferenc és Kevin Graham, míg Drasko Brguljan a Jug Dubrovnik és a Budva hívását utasította vissza az OSC-ért, továbbá szó van a Szegeden játszó új-zélandi Joseph Kayes szerződtetéséről is.