Vágólapra másolva!
Tikitakázó oroszok várnak a Merész-csapatra a vízilabda-Eb-n. Egy ideig bizonytalan volt, ki lesz az ellenfél, de "a nők a Tippmixen is kiszámíthatatlanok".

Kedden fél öttől Oroszországgal játszik az Eb-elődöntőbe jutásért a női pólóválogatott. Amilyen szikár, tárgyilagos mondat az iménti, olyan nehezen jutottunk el hozzá: a B csoportban hárman is hat ponttal zártak, a nemzetközi szövetség csak azt nem tudta eldönteni egy ideig, hogy spanyol, olasz, orosz avagy spanyol orosz, olasz sorrendben. Pedig csupán a gólkülönbséget kellett volna tudni kiszámolni.

Ettől függött ugyanis, hogy az A csoport második helyén végző magyarok az olaszokat vagy az oroszokat kapják. "Majd kijönnek a medencéből, megnézik a táblát, hogy hol végeztek" - ironizált a sportlapnak Merész.

Az átmeneti káosz ugyanakkor nem zaklatta fel különösebben a magyar csapat tagjait, az utolsó csoportmeccsükön 16-5-re lemosták Nagy-Britanniát, aztán - némi hatásszünet után - elkezdhettek készülni az oroszokra.

Ezt dobta a gép

Nyilván nagyon más lett volna, ha más ellenfélre kell készülni, ahogy Merész a Waterpolo.hu-nak elmondta, "már megbékéltem azzal, hogy a spanyolokkal kerülünk össze, aztán mégis nyertek négy góllal, és így nem harmadikak, hanem első lettek. Így történt, mert így kellett történnie, ezt dobta a gép."

"Misa barátom [Mihajil Nakorjakov] hosszú ideig utánpótláskapitány volt, rengeteg fiatalnak adott lehetőséget az utóbbi időszakban" - folytatta a kapitány. "Nagyon megkomponált támadás- és védekezésbeli játékuk van, komolyan megnehezíthetik a feladatunkat, ha hagyjuk őket. Taktikusan kell játszanunk, a saját játékunkat kell ráerőltetni az ellenfélre, és akkor nem lesznek lefordulások, könnyű gólok, akkor megfoghatóak."

Tippmixen is nehéz a nőkkel

Az ideiglenes bizonytalanság Antal Dórát sem ingatta meg, aki úgyis szeret az oroszokkal játszani, elvégre a londoni olimpián éppen őket vertük a négy közé jutásért. "A női mezőnyben nyolc azonos képességű csapat van, itt most hat. Mindig az nyer, aki aznap a legjobb formában van, ez teljesen kiszámíthatatlan, aki Tippmixen játszik, annak női meccset nagyon nehéz megtennie, sosem lehet tudni, mit történik" - fejtegette a kapás szélső a Waterpolón.

Merész megsimogatja Csabai Dóra fejét Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Nagyon pörgős, tikitaka játékot alkalmaznak, szeretik feladogatni a labdát, és megúszásgólokat lőni. Elég gyors csapat, de nekünk jobban fekszik a pörgősebb csapatok elleni játék. Már a meccs elején el kell bizonytalanítani őket. Akkor nem lesz baj" - tette hozzá.

A magyar-orosz után rendezik majd a másik meccset az elődöntőért, a Görögország-Olaszországot. Amennyiben Magyarország továbbjut az oroszok ellen, csütörtök este hattól a spanyolokkal meccselhet a döntőbe jutásért.