Még nem nőtt fel a német világbajnok kézis

Michael Kraus, kézilabda
CHINA, BEIJING : Michael Kraus of Gemany celebrates a goal against Russia during their 2008 Beijing Olympic Games men's handball match on August 16, 2008. The match ended in a 24-24 draw. AFPPHOTO / Saeed KHAN
Vágólapra másolva!
A Német Kézilabda Szövetség doppingvétség miatt ideiglenesen felfüggesztette Michael Kraus világbajnok és Bajnokok Ligája-győztes irányító játékjogát.

A szövetség szerdán közölte, hogy a Bundesligában szereplő Frisch Auf Göppingen kézilabdázójára azért rótta ki a szankciót, mert az elmúlt 18 hónapban három alkalommal is elmulasztott beszámolni tartózkodási helyéről. A DHB doppingellenes bizottsága belső fegyelmi eljárást indított, a Göppingen pedig elfogadta Kraus játékjogának felfüggesztését.

"Hangsúlyozom, hogy Michael Krausnak nem hozott pozitív eredményt egyetlen doppingvizsgálatra leadott mintája sem, ő a jelentési és az ellenőrzésekkel kapcsolatos kötelezettségeit szegte meg" - mondta Bernhard Bauer, a DHB elnöke, aki hozzátette, a 115-szörös válogatott játékos sajnos még mindig nem nőtt fel, s meg kell tanulnia elkerülni az ehhez hasonló hanyagságokat.

Michael Kraus Forrás: AFP/Saeed Khan

A Göppingen ügyvezetője, Gerd Hofele azt mondta, a klub egyetért a döntéssel. "Kraus ideiglenes felfüggesztése érzékeny veszteség számunkra a szezon előtt, de elfogadjuk akkor is, ha a játékost az elmúlt időszakban többször is tesztelték, és mindig negatív mintát produkált."