Vágólapra másolva!
Katrine Lunde gyermeket vár, így a 2014/15-ös szezonban nem áll a BL-győztes Győri Audi ETO rendelkezésére. A klubnál örülnek, de egy ilyen kvalitású játékos pótlása mindig nagyon nehéz feladat. Bár van sztárkapus szabadon a piacon, a Győr könnyen lehet, hogy kénytelen lesz kivásárolni egy kapust. 

A Győri Audi ETO KC hivatalos honlapján jelentette be, hogy Katrine Lunde gyermeket vár, ezért sem klubcsapatában, sem a norvég válogatottban nem lép pályára gyermeke születéséig. „Természetesen mindannyian nagyon örültünk, és jó egészséget kívánunk neki és születendő gyermekének! Szülése után természetesen visszavárjuk. Ebben a helyzetben helyére igyekszünk a csapat számára a legjobb opciót megtalálni!” – fogalmazott a klub honlapján Kelecsényi Ernő elnök.

Katrine Lunde még férje, Tom Reidar Haraldsen nevét viselte, amikor Magyarországra költözött, de 2011-ben elváltak, és 2012 óta a Győri ETO futballcsapatának játékosával, Nikola Trajkoviccsal alkot egy párt.

A világ legjobb kapusának kiesése természetesen óriási gondot okoz a klubnak, a Győr valószínűleg kénytelen lesz kivásárolni egy hasonló kvalitású kapust futó szerződéséből, hacsak nem tud gyorsan megegyezni a Krim Ljubljana szétese után szerződést bontó horvát Jelena Grubisiccsel. Az ETO-nak jelenleg két kapusa van, Herr Orsolya mellett a nyáron igazolt Csapó Kyra is a keret tagja, de a fiatal kapus decemberig nem léphet pályára sérülése miatt.

Katrine Lunde, a Győri Audi ETO KC norvég sztárja Forrás: Origo

A vonatkozó fórumokon azonnal beindult a találgatás, a Valcea szétesése után a BM Remudsnál játszó, spanyol válogatott Silvia Navarro, a Midtjylland német válogatott játékosa, Sabine Englert, és a világbajnok brazil Barbara Arenhart neve hangzott el a legtöbbször, de szóba került a norvég Kari Alvik Grimsbö is.