Oktatott a női pólóválogatott

Takács Orsolya; Kisteleki Dóra; Bujka Barbara Budapest, 2014. július 26.
Takács Orsolya, Kisteleki Dóra, Bujka Barbara és Illés Anna (b-j) a budapesti vízilabda Európa-bajnokság női tornáján a 3. helyért játszott Magyarország - Olaszország mérkőzésen a Ha
Budapest, 2014. július 26. Takács Orsolya, Kisteleki Dóra, Bujka Barbara és Illés Anna (b-j) a budapesti vízilabda Európa-bajnokság női tornáján a 3. helyért játszott Magyarország - Olaszország mérkőzésen a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2014. július 26-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A magyar női vízilabda-válogatott rendkívül magabiztosan, hét góllal nyert az olimpiai bronzérmes ausztrál csapat ellen a Szentesen rendezett, uszodaavatóval egybekötött csütörtöki felkészülési mérkőzésen.   

Magyarország-Ausztrália 12-5 (5-2, 1-0, 3-2, 3-1)
a magyar gólszerzők: Kisteleki H. 3, Bujka 3, Szűcs 2, Antal 2, Keszthelyi 1, Takács 1

Merész András együttese az oroszországi Hanti-Manszijszkban augusztus 12. és 17. között sorra kerülő világkupára készül, ott éppen az ausztrálokkal, valamint az amerikaiakkal és a dél-afrikaiakkal szerepel majd egy csoportban. A júliusi, margitszigeti Európa-bajnokságon bronzérmes magyar válogatott nagyszerűen játszott, 2-2 után állva hagyta riválisát és 5-2-re nyerte az első negyedet.

Oktatott az Eb-bronzérmes magyar csapat Forrás: MTI/Kovács Tamás

A második szakasz egyetlen találatát Kisteleki Hanna szerezte, majd harmadik felvonásban a vendégek megtörték közel negyedórás gólcsendjüket, de így is ötgólos hátrányból kezdték a zárónegyedet. Az utolsó nyolc percben is a magyarok elképzelése érvényesült, így fölényesen nyerték a találkozót.