Társoldalunk:

Hetényi Zoltán legyőzte az agyvelőgyulladást

2014.08.08. 08:23

Az Alba Volán hokikapusa a kezét, lábát sem tudta mozgatni, elveszítette a rövid távú memóriáját is, és még a beszéd is nehezére esett - írja a Blikk.

Borzasztó időszakon van túl Hetényi Zoltán, aki vírusos agyvelőgyulladást kapott.

"Néhány héttel azután, hogy hazajöttünk a dél-koreai világbajnokságról, rosszul lettem. Egyik pillanatról a másikra megmerevedett a nyakam és ellilult a szám, elveszítettem az eszméletemet" - elevenítette fel a szörnyű pillanatokat Hetényi. "Azt sem tudom, utána mi történt, már csak arra emlékszem, hogy a mentőben vagyok."

A kapust előbb a székesfehérvári kórházban, majd Budapesten, a SOTE klinikáján kezelték. Az orvosok szerint a cseppfertőzés útján terjedő vírust bárhol elkaphatta a sportoló, akár áprilisban, Dél-Koreában, akár itthon a vb után.

Hetényi még a válogatott kapujábanForrás: AFP/Alexander Nemenov

"Nehéz időszakon vagyok túl, az első heteket szinte végigaludtam. Előfordult, hogy nem tudtam mozgatni a kezemet, a lábamat. Fel kellett írnom, hogy mit csináltam, mert a rövid távú memóriám elveszett. Esténként annyira elfáradtam, hogy már beszélni sem voltam képes."

A kapus pályafutása is veszélybe került, de már dolgozik a visszatérésen, igaz, egyelőre csak szerelés nélkül korcsolyázott ki a klubjában, amely a héten kezdte a felkészülést.

"Szeptember negyedikén megyek MRI-vizsgálatra és bízom abban, hogy minden rendben lesz. Addig is korizom és rehabilitációs feladatokat végzek, reflex, valamint egyensúlygyakorlatokat csinálok" - folytatta Hetényi. "Az ember egy ilyen betegség után másképp látja a dolgokat, máshogy megyek ki az edzésre és örülök annak, hogy egyáltalán a csapattársaimmal lehetek. Persze akkor leszek túl majd az egészen, ha már a kapuban állok a Volán találkozóin."