Hetényi Zoltán legyőzte az agyvelőgyulladást

Hetényi Zoltán IHOCKEY-WORLD-2009-CAN-HUN HORIZONTAL A game of the IIHF International Ice Hockey World Championships in Zurich on April 26, 2009. Ca
Canadian Ian White of Toronto Maple Leafs (L) attacks Hungaian goalie Zoltan Hetenyi during their preliminary round group A game of the IIHF International Ice Hockey World Championships in Zurich on April 26, 2009. Canada won 9-0. AFP PHOTO/ ALEXANDER NEMENOV
Vágólapra másolva!
Az Alba Volán hokikapusa a kezét, lábát sem tudta mozgatni, elveszítette a rövid távú memóriáját is, és még a beszéd is nehezére esett - írja a Blikk.

Borzasztó időszakon van túl Hetényi Zoltán, aki vírusos agyvelőgyulladást kapott.

"Néhány héttel azután, hogy hazajöttünk a dél-koreai világbajnokságról, rosszul lettem. Egyik pillanatról a másikra megmerevedett a nyakam és ellilult a szám, elveszítettem az eszméletemet" - elevenítette fel a szörnyű pillanatokat Hetényi. "Azt sem tudom, utána mi történt, már csak arra emlékszem, hogy a mentőben vagyok."

A kapust előbb a székesfehérvári kórházban, majd Budapesten, a SOTE klinikáján kezelték. Az orvosok szerint a cseppfertőzés útján terjedő vírust bárhol elkaphatta a sportoló, akár áprilisban, Dél-Koreában, akár itthon a vb után.

Hetényi még a válogatott kapujában Forrás: AFP/Alexander Nemenov

"Nehéz időszakon vagyok túl, az első heteket szinte végigaludtam. Előfordult, hogy nem tudtam mozgatni a kezemet, a lábamat. Fel kellett írnom, hogy mit csináltam, mert a rövid távú memóriám elveszett. Esténként annyira elfáradtam, hogy már beszélni sem voltam képes."

A kapus pályafutása is veszélybe került, de már dolgozik a visszatérésen, igaz, egyelőre csak szerelés nélkül korcsolyázott ki a klubjában, amely a héten kezdte a felkészülést.

"Szeptember negyedikén megyek MRI-vizsgálatra és bízom abban, hogy minden rendben lesz. Addig is korizom és rehabilitációs feladatokat végzek, reflex, valamint egyensúlygyakorlatokat csinálok" - folytatta Hetényi. "Az ember egy ilyen betegség után másképp látja a dolgokat, máshogy megyek ki az edzésre és örülök annak, hogy egyáltalán a csapattársaimmal lehetek. Persze akkor leszek túl majd az egészen, ha már a kapuban állok a Volán találkozóin."