Vágólapra másolva!
Olyan kosarasokkal kezdte két győzelemmel az Eb-selejtezőket a férfi kosárválogatott, akik még itthon sem számítanak alapembernek - mondja Stojan Ivkovic szövetségi kapitány.

Két győzelemmel kezdte a 2015-ös Eb selejtezősorozatát a férfi kosárlabda-válogatott. A csapat jelenleg vezet a csoportjában Csehország, Grúzia és Portugália előtt, vasárnap pedig a csehekkel meccsel majd.

"Az NBA-ben és az Euroligában edződő grúzokat olyan játékosokkal vertük, akik a magyar bajnokságban sem számítanak alapembereknek" - mondta Stojan Ivkovic szövetségi kapitány a kecskeméti 74-73-as győzelemről a Blikknek. "Ez nagyon rossz dolog, de a légiósszabályok és a honosítások ellen tehetetlenek vagyunk."

Az Eb-re a csoportgyőztesek mellett a hat legjobb csoportmásodik jut ki. A munka dandárja még hátravan a magyar válogatottnak: jön a csehek elleni oda-vissza párharc, majd a grúzok elleni idegenbeli meccs.

"Mondanám, hogy elég nekünk a döntetlen is, de a kosárlabdában ilyen nincs" - jelentette ki Ivkovic a vasárnapi, csehországi meccsről.

A kérdésre, hogy a legismertebb játékosok, Hanga Ádám és Lóránt Péter számára van-e visszaút a keretbe - az előbbi sérülés, az utóbbi szemműtét után gyógyul épp -, a szakember elmondta: "Nem panaszkodom, nem hiányolok senkit, azokkal dolgozom, akik itt vannak. Jelenleg ez a legjobb magyar csapat, ezeknek a fiúknak a bravúrjáról beszél egész Európa."