Tornát nyert Németországban a Veszprém

Christian Zeitz, Kiel, Veszprém, kézilabda
GERMANY, Cologne : Kiel's Christian Zeitz tries to score during the Champions League EHF Final Four match between Hungarian MKB-MVM Veszprem and German THW Kiel in Cologne on May 31, 2014. AFP PHOTO / DPA/ MARIUS BECKER GERMANY OUT
Vágólapra másolva!
 Az MKB-MVM Veszprém megvédte címét a németországi Ehingenben rendezett rangos felkészülési tornán. A Sparkassen Kupa döntőjében tavaly a PSG-t, 2014-ben a Füchse Berlint győzte le a magyar bajnokcsapat. 

Sparkassen Kupa, Ehingen, döntő:
Füchse Berlin-MKB-MVM Veszprém 29-34 (16-19)
Veszprémi gólszerzők: Zeitz, Lékai 6-6, Ilics 5, Ruesga, Nagy L. 4-4, Sulic 3, Nilson, Gulyás 2-2, Ugalde, Marguc 1-1

A hatcsapatos torna csoportkörében a Veszprém előbb a svájci Kadetten Schaffhausent (30-22), majd a Frisch Auf! Göppingent (33-27) győzte le, így veretlenül jutott be a döntőbe, ahol a francia Chambéryt és a horvát Croatia Zagrebet legyőző, tavalyi EHF-Kupa-elődöntős Füchse Berlin volt az ellenfele.

Zeitz már veszprémiként volt a legeredményesebb a döntőben Forrás: AFP/Marius Becker

A magyar csapat szoros meccset játszott a németekkel, amihez az is kellett, hogy az első félidőben egyik csapat se foglalkozzon túl sokat a védekezéssel (35 gól született az első játékrészben). A második félidő elején még vezetni tudott a Füchse, de végül öt góllal, 34-29-re nyert a Veszprém, és megvédte címét a Sparkassen Kupán.

A torna legjobb játékosának a veszprémiek spanyol irányítóját, Carlos Ruesgát választották.