Társoldalunk:

Belháború dúl a győriek legnagyobb kéziriválisánál

2014.09.09. 17:01

A szakemberek az utóbbi évek egyik legtehetségesebb generációjának tartják azt a montenegrói U18-as női kézilabda-válogatottat, amely a nyári korosztályos világbajnokságon a negyedik helyet szerezte meg. A szövetségi edző, az egykori BL-győztes, olimpiai ezüstérmes és vb-harmadik Maja Savic ennek ellenére lapátra került, nemcsak a válogatottnál, de klubjában is.

A Buducnost második csapatát is irányító Savicot azzal vádolta meg Predrag Boskovic, a klub és a Montenegrói Kézilabda Szövetség elnöke, hogy nem segített megakadályozni az U18-as világbajnokság legjobb balszélsőjének választott Itana Grbic távozását. A fiatal játékos a nyáron három évre a macedón sztárcsapathoz, a Vardarhoz igazolt. 

A felek csúnyán összevesztek, a verbális csetepaténak az lett a vége, hogy Boskovic először kirúgta Savicot a válogatottól, mondván, elégedetlen a vb-4. hellyel. Majd a Buducnost - Danilovgrad néven játszó - második csapatának hét végi edzésére Bojana Popovic sportigazgatóval megérkezve azt közölte a játékosokkal, hogy Savicot ettől a posztjától is megfosztotta.

Maja Savicért kiálltak játékosaiForrás: AFP/Javier Soriano

A bejelentésre válaszul a második csapat játékosainak zöme napok óta nem edz. „"Még mindig nem tudom elhinni. A csapatunk tényleg olyan volt, mint egy család. Savictól sokat tanultunk az elmúlt két évben, mindig mindenben támogattuk egymást. Fogalmam nincsen, hogyan tudunk nélküle dolgozni" - nyilatkozta a Handball.me portálnak egy neve elhallgatását kérő játékos.