Társoldalunk:

20 év után visszavonul a klasszis kézilabdázó

2014.09.17. 12:55

20 éves aktív pályafutás után a szezon végén abbahagyja a kézilabdát Ferling Bernadett. A BL-győztes, többszörös Európa-bajnoki-, és vb-érmes játékos egész életében a dunaújvárosi csapatot szolgálta.

A vébé ezüstérmes és Európa-bajnoki bronzérmes játékos Tatabányán kezdte a kézilabdát, de hamar leigazolta a Dunaújváros 1995-ben. Azóta ott játszik, mostani bejelentése szerint ez lesz az utolsó szezonja. A Dunaferrel 1999-ben BL-t és Szuperkupát nyert, előtte 1998-ban pedig EHF-kupát.

Ötszörös bajnok és ötszörös Magyar Kupa-győztes. Mikor a Dunaferr csődbe ment, ő akkor is a klubnál maradt, és részt vett a kézilabda-csapat újjáépítésében. Most 37 évesen úgy döntött, abbahagyja.

A válogatottba csak 2003-ban került be, akkor a horvátországi világbajnokságon ezüstérmet szerzett. Két évvel később egy bronz jött össze a vébén, a 2004-es hazai rendezésű Európa-bajnokságon is harmadik lett a válogatottal, amiben összesen 150-szer lépett pályára.

 Továbbra is szeretne a Dunaújvárosi Kohász alkalmazásában maradni, de most leginkább kislányára és családjára koncentrál, miközben személyi edzőként is dolgozik - tudtuk meg a Digisporttal készült beszélgetéséből.