Társoldalunk:

Legyőzte orosz BL-ellenfelét az agresszív Veszprém

2014.09.27. 17:40

Remek rajtot vett a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a Veszprém: a magyar bajnok az orosz Csehovszkije Medvegyi otthonában győzött a sorozat szombati nyitányán, magabiztos játékkal, öt góllal.

Eredmény, férfi BL, C csoport, 1. forduló:
Csehovszkije Medvegyi (orosz) - MKB-MVM Veszprém 32-37 (17-19) 

A BL előző idényében negyedik helyen végzett veszprémiek - akik a magyar bajnokságnál erősebb nemzetközi regionális bajnokságban, a SEHA Ligában hat találkozón sem találtak legyőzőre - jól kezdtek a mintegy másfél ezer néző, nagyjából fél ház előtt rendezett összecsapáson. Egy-kétgólos vendégvezetés után aztán feljöttek a hazaiak, és jó ideig fej fej mellett haladtak a felek. Olykor utol is érték a Veszprémet, 12-9-et követően lett például 12-12, a félidő hajrájában azonban a magyar együttes jobban összpontosított, és 19-17-es előnyénél következhetett a szünet. 

A második félórára egy agresszívebb Veszprém érkezett vissza a pályára, s a kőkeménnyé vált védekezésnek is betudhatóan percek alatt ötgólos előnyre tett szert (18-23). A folytatásban még tovább nőtt a különbség, amely először 27-19-nél duzzadt nyolcgólosra. Bár az oroszok a végjátékban többször is betaláltak, a gólzáporos meccset így is roppant magabiztosan, 37-32-re nyerte a magyar együttes, amelynek legeredményesebb játékosa a főleg büntetőkből betaláló, 11 gólos szerb Momir Ilic volt. 

A következő meccsét a MKB-MVM Veszprém jövő szombaton - 21 órától - otthon játssza a német Rhein-Neckar Löwennel.