Vágólapra másolva!
Hazai medencében játszhat a Bajnokok Ligája következő selejtezőkörében az OSC férfi vízilabdacsapata, derült ki a hétfőn elkészített, és helyszínkijelöléssel egybekötött sorsoláson.

A marseille-i selejtezőtornát veretlenül megnyerő A Híd-OSC-Újbuda férfi vízilabdacsapata csapat október 17-19-e között Budapesten száll medencébe az újabb Bajnokok Ligája-selejtezőben. Az ellenfél a német Duisburg, az orosz Kazany és a romániai Nagyvárad lesz, a négyesből az első kettő jut tovább a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörébe, és meglepetés lenne, ha a házigazda - amely a legutóbbi magyar bajnokságban a 13. helyen végzett, ám az új szezonra alaposan megerősödött – nem harcolná ki a továbbjutást.

A BL második selejtezőkörében bekapcsolódik az előző szezon ezüstérmese, a Szolnoki Dózsa-Közgép is, amely a szerbiai Kragujevácon a török Isztambul, a házigazda Radnicki és az olasz Posillipo ellen játszik. Utóbbi két csapatot az OSC a franciaországi selejtezőben simán legyőzte.

Három magyar nem lehet a hatos döntőben

Az európai szövetség, a LEN hétfői sorsolásán az is eldőlt, hogy ha az OSC és a Szolnok eljut a 12-es főtáblára, ott ugyanabba a hatos csoportba kerül, ahol a harmadik magyar érdekelt, a hazai bajnoki címvédő ZF-Eger is található, s ahonnan - a CNA Barceloneta, a hatos döntőt rendező spanyol gárda jelenléte miatt - csak ketten juthatnak be a Final Six-be.

Ami a folytatást illeti, az említett harmadik kvalifikációs körben az állva maradt együttesek négy páros csatában, oda-visszavágós rendszerben vívnak meg október 29-én és november 12-én a főtáblás szereplésért, s a négy győztes csatlakozik a kiemeltekhez.