Csúcsrangadó vár a veszprémi kézisekre

veszprém kiel kézilabda final four
Kiel's Aron Palmarsson (L to R), Rene Toft Hansen, Filip Jicha and Veszprem's Nandor Fazekas vie for the ball during the Champions League EHF Final Four match between Hungarian MKB-MVM Veszprem and German THW Kiel in Cologne on May 31, 2014. AFP PHOTO / DPA/ MARIUS BECKER GERMANY OUT
Vágólapra másolva!
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjére pályázó ellenfelekkel találkozik az MKB-MVM Veszprém és a MOL-Pick Szeged a BL hétvégi, második fordulójában. A Veszprém a játéknap rangadóján fogadja a német Rhein-Neckar Löwent, a Szeged a lengyel sztárcsapathoz, a Kielcéhez utazik. 

A forduló csúcsrangadóját rendezik Veszprémen a hétvégén, ahol az a Rhein-Neckar Löwen vendégszerepel, amely az élen áll a Bundesligában, és a BL nyitókörében 11 góllal győzte le Montpellier-t. A regionális SEHA Ligát veretlenül vezető magyar bajnok sem kezdett rosszul a BL-ben, az első fordulóban az orosz Csehovszkije Medvegyi otthonában aratott 37-32-es sikert.

Az EHF által is a hét meccsének választott összecsapás – a tavalyi évhez hasonlóan – komolyan befolyásolja a csoport első helyéért folyó küzdelmet, a győztes egy időre biztosan lépéselőnybe került a kőkemény C csoportban.

C csoport

Vardar Szkopje (macedón)-Csehovszkije Medvegyi (orosz), szombat 19.00

MKB-MVM Veszprém - Rhein-Neckar Löwen (német), szombat 21.00

Montpellier (francia)-Celje (szlovén), vasárnap 17.00

Az állás: 1. RN Löwen 2 pont (35-24), 2. Veszprém 2 (37-32), 3. Szkopje 2 (27-26), 4. Celje 0 (26-27), 5. Csehov 0 (32-37), 6. Montpellier 0 (24-35)

A két csapat gazdag közös történelme inkább veszprémi sikereket mutat, a magyar bajnok tavaly a Löwent megelőzve nyerte meg a csoportját, és 2008-ban a KEK döntőjében is a veszprémiek nyertek, ahogy hazai pályán eddig mindig. A Löwen sokat változott a nyáron, többek között a teljes edzői stáb is távozott Mannheimből, de a német csapat nem lett gyengébb, így még hazai pályán is igen nehéz dolga lesz Carlos Ortega csapatának.

Nagy Lászlóra nagy feladatok várnak Forrás: AFP/Marius Becker

Rangadóra készül a Szeged is

A szegediek remek hajrájuknak köszönhetően otthon tartották a két pontot az ukrán Motor Zaporizzsjával szemben, ám a világ- és olimpiai bajnokokkal felálló, a csoportból kiemelkedő lengyel Kielce csarnokában az akkor mutatott teljesítmény valószínűleg kevés lesz.

D csoport

Kielce (lengyel) - MOL-Pick Szeged, szombat 14.00

Motor Zaporizzsja (ukrán)-Dunkerque (francia), szombat 16.00, Kijev

Aalborg (dán)-Schaffhausen (svájci), vasárnap 16.50

Az állás: 1. Kielce 2 pont (33-28), 2. Aalborg 2 (26-21), 3. Szeged 2 (27-26), 4. Zaporizzsja 0 (26-27), 5. Schaffhausen 0 (28-33), 6. Dunkerque 0 (21-26)

Szombat délután így már a pontszerzés is nagy bravúr lenne, bár két évvel ezelőtt a Final4-ig jutó lengyelek egyetlen vereségüket pont a Szegeddel szemben szenvedték el. A lengyelek vezetőedzője az a szovjet-kirgiz-oroszból lett spanyol Talant Dushebaev, aki a magyar férfi válogatott új szövetségi kapitánya lehet.