Társoldalunk:

Görbicz vezérletével vertük a románokat

2014.10.08. 19:25

A magyar női kézilabda-válogatott főleg kitűnő második félidei védekezésével 28-22-re nyert Románia ellen Debrecenben, a decemberi, horvátokkal közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő csapatok mérkőzésén. Görbicz Anita tizenkét góljával a magyar csapat vezére volt. 

Eredmény:
Magyarország-Románia 28-22 (16-15)
gól: Görbicz 12/7, Tomori 5, Bognár-Bódi 3, Klivinyi 2, Kovacsics 2, Bulath 1, Triscsuk 1, Kovacsicz 1, Planéta 1, illetve Nechita 6, Pintea 5, Zamfir 4, Oltean 2, Ardean 1, Buceschi 1, Hotea 1, Babeanu 1/1, Bradeanu 1/1

A két csapat egyaránt az év végi Eb-re készül. A románoknak a debreceni Főnix-csarnok csoporthelyszín, míg továbbjutás esetén mindkét gárda itt vívja a középdöntőt.

A meccs elején potyogtak a gólok, Ungureanu nem igazán találkozott a labdával, így 4-1-es vezetéssel nyitottak a hazaiak. Lassan rendezték soraikat a románok, felzárkóztak, ám Kiss védésével megakadályozta az egyenlítést. 7-4 után agresszívebb védekezésre váltottak a románok, ugyanakkor támadásban mindkét oldalon sok volt a hiba ebben a szakaszban.

Klivinyi Kinga (b) és a román Oana Carmina Bondar küzd egymással a Magyarország-Románia felkészülési női kézilabda-mérkőzésenMTI Fotó: Czimbal Gyula


Negyedóra után 8-7 volt az állás, ekkor Görbicz lendített a csapaton, és visszaállt a háromgólos előny (11-8). Emberelőnyben nem nőtt a különbség, ráadásul a csereként beállt Zamfir révén ismét szorosabb lett. A szünet előtt Szucsánszkit állították ki, így örülni kellett, hogy legalább egy gól megmaradt a pihenőre.

A fordulást követően rögtön egyenlítettek a vendégek, ám a vezetést nem tudták megszerezni, mert Herr büntetőt fogott. Később megismételte ezt a bravúrt, miközben elől Tomori és Görbicz remekelt. Utóbbi negyedórával a vége előtt már tizedik alkalommal talált be (22-19). Sorozatban kapott öt gól után időt kértek a románok, akik végül 14 perc elteltével találtak be Herrnek.

Miközben biztos volt a vezetés, a támadójáték akadozott, és Németh András szövetségi kapitány cserékkel próbált lendületet adni. A magyarok a második félidőben csupán hét gólt kaptak, és az utolsó húsz percet 9-3-ra nyerte meg a csapat. 

Görbiczék péntektől vasárnapig Szigetszentmiklóson tornán vesznek részt, ahol sorrendben Ausztria, Szlovákia és Csehország lesz az ellenfelük.