Csoportelsőként jutott tovább az OSC

2014.10.19. 17:46

Csoportelsőként jutott be az OSC a férfi vízilabda Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörébe, miután vasárnap, a budapesti kvalifikációs torna befejező napján nyert a német Duisburg ellen. Győzelemmel zárt a Szolnok is, amely így másodikként lépett tovább.

Eredmény, D csoport, 3. nap:
A Híd-OSC-Újbuda - Duisburg (német) 11-8 (1-1, 4-3, 3-2, 3-2)
a magyar csapat góldobói: Kovács, Bátori, Juhász 2-2, Graham, Gór-Nagy, Bundschuh, Brguljan, Szentesi 1-1

Kovács Gábor akciógóljával indult a meccs a Kondorosi úti Nyéki Imre Uszodában, a hasonlóképpen jó folytatás azonban elmaradt, mivel a négyes torna leggyengébbike igazi német csapat módjára egy pillanatra sem adta fel, és szorosan tapadt a vendéglátókra. Olyannyira, hogy a nagyszünetig csupán minimális előnyre tudtak szert tenni az újbudaiak. 

A harmadik negyedben hol egy, hol két góllal vezetett az OSC, de leráznia csupán a befejező nyolc percben sikerült a Duisburgot, amikor Juhász Zsolt, a szintén duplázó Bátori Bence, majd a center Szentesi Ádám góljával 11-6-ra elhúzott a hazai együttes. A végjátékban két német találat született, de érdemben már nem változott semmi, sikerével csoportelső lett az OSC, amely pénteken a romániai Nagyváradot 12-7-re, szombaton pedig az orosz Kazanyt 13-12-re gyűrte le.

A nap másik mérkőzésén: 
Nagyvárad (romániai) - Kazany (orosz) 14-9 (3-2, 5-4, 3-2, 3-1)

A csoport végeredménye:
1. OSC 9 pont
2. Nagyvárad 6
3. Kazany 3
4. Duisburg 0

Nyertes mérkőzéssel és továbbjutással fejezte be szereplését a Szolnok a férfi vízilabda Bajnokok Ligája második selejtezőkörében.

Eredmény, F csoport, 3. nap:
Szolnoki Dózsa-Közgép - Isztambul (török) 17-11 (4-4, 7-2, 3-4, 3-1)
a szolnoki góldobók: Vámos 6, Tóth, Varga Dániel, Varga Dénes, Kis 2-2, Gocic, Jansik, Mitrovic 1-1

A Szolnok a második lett a csoportjában, s ezzel továbbjutott. Az élen a házigazda Kragujevác végzett három győzelemmel - vasárnap 9-5-re nyert az olasz Posillipo ellen -, a magyar együttes két nyert meccsel szerezte meg a második helyet. A négyesből az első kettő jutott tovább a BL-selejtező harmadik körébe. 

A magyar csapat első meccsén 12-10-re kikapott a Kragujeváctól, a másodikon pedig 14-4-re győzött a Posillipo ellen.