Még Budapesten is ismerik a Spandau nevét

Tim Donner, vízilabda, Spandau
HUNGARY, Szeged : Tim Donner (R) of Germany's Wasserfreunde Spandau 04 is fouled by Aaron Younger (L) of Hungary's VE A-HID Szeged in the local swimming pool of Szeged on September 26, 2012 during the Champions League match between VE A-HID Szeged and Wasserfreunde Spandau 04. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Évek óta nem jut dűlőre Berlin városa azzal kapcsolatban, hogy ki legyen a Kombibad Spandau Süd uszoda működtetője, így a helyi klub sem tudja kielégíteni a vízilabdázók, úszók és öttusázók összes igényét. Hagen Stamm klubelnök azzal fenyegetőzik, hogy nevet váltanak, ha nem javul a helyzet.

"Budapesten a taxis lehet, hogy nem tud semmit Berlinről, de a Spandau nevét akkor is hallotta már" - nyilatkozta Hagen Stamm klubelnök, utalva arra, hogy a Spandau 04 vízilabdacsapata 33 bajnoki cím mellett négyszer volt Európa legjobb csapata.

Szerinte Berlin történelmi kerületének neve egybeforrott a vízilabdával, de ha nem javul a helyzet, és a helyi politika képtelen megállapodni arról, hogy felújítás miatt négy éve bezárt helyi uszodának ki legyen a működtetője, akkor a klub nevet vált.

Tim Donner, a Spandau játékosa Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Az elnök rettenetesen csalódott, mert úgy érzi, a helyi politika cserbenhagyta őt, a klubot, és azt a 3500 sportolót, akik versenyzését az uszodahelyzet megnehezíti.

A Spandau vízilabdacsapatát tavaly Gyöngyösi András irányította, egyik kapusa pedig jelenleg is a magyar válogatott Baksa László.