Vágólapra másolva!
Görbicz Anita a Németh András szövetségi kapitány által kihirdetett szűkebb Eb-keretben is szerepel. A 28-as keretben szereplő világklasszis irányító pályára biztosan nem lép majd a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. 

"Görbicz Anita hosszú ideig a csapat kapitánya volt, ha a játékával nem is, de a jelenlétével nagyon sokat tud segíteni a csapatnak. Egy olyan kaliberű játékos a tapasztalatával, a személyes kisugárzásával is sokat tehet egy sok fiatalból álló keret erejéhez" – mondta Németh András kapitány az Origónak.

Görbicz néhány napja jelentette be, hogy állapotos, ezért sem a BL-címvédő Győri ETO-ban, sem a magyar válogatottban nem lép pályára. A magyar válogatott így legnagyobb sztárja nélkül készül az Eb-re, míg Győrben annyival szerencsésebb a helyzet, hogy a nyáron igazolt Macarena Aguilar képes lehet helyettesíteni a klasszist.

A válogatottban nem lő majd heteseket sem Forrás: AFP

A Győrben ráadásul pályára is lépett Görbicz, igaz, csak heteseket lőni ment be. "A válogatottban nem lesz ilyen, hetesekre sem fogjuk pályára küldeni Anitát. Mi abban a kohéziós erőben bízunk, amit a játékos jelenléte jelent a válogatott számára – mondta Németh.