Vágólapra másolva!
Bár több kulcsjátékosa kiesett, a Győr így is megállíthatatlan a Bajnokok Ligájában. A címvédőben mindig akad valaki, aki jó teljesítményével lök egyet a csapaton, Ambros Martin így a fiatalok jó játékának, a sérültek visszatérésének is örülhet, míg a nyáron igazolt Macarena Aguliar most kezdi megtapasztalni, mivel nő a mezőny fölé az ETO. 

Könnyedén nyerte meg legnehezebb csoportmeccsét a Győri Audi ETO, pedig sérülések (és Katrine Lunde, valamint Görbicz Anita terhessége) nehezítették a BL-címvédő dolgát Viborgban. "A vasárnapi meccs a csapatjáték magasiskolája volt" – olvasható a klub közleményében Ambros Martin véleménye.

"Kölcsönöztem egy hasonlatot a háromszoros olimpiai bajnok vízilabda kapitánytól: Kemény Dénestől, és azt mondtam a lányoknak, hogy legyünk olyanok, mint az éhes cápa: ha kitörik egy fogunk, nőjön a helyére egy új fog, és űzzük-hajtsuk az ellenfelet, mintha a zsákmányunk lenne.”

A spanyol szakember kiemelte a nyáron a csapathoz került fiatalok remek teljesítményét. "A lányok kiválóan teljesítettek, mindenki hozzátett egy szeletet a győzelemhez. Borzasztóan örülök, hogy a rutinosabbak mellett a fiatal játékosoknak is lehetőségük volt megmutatni az oroszlánkörmüket: az előző BL-meccsen Planéta Szimonetta és Anna Szeny remekelt, most Korsós Dorina játszott kiválóan, tehát nagyon bizakodó vagyok a jövőt illetően.”

Ambros Martin bizakodó a jövőt illetően Forrás: MTI/Beliczay László

Fontos volt a Viborg elleni győzelem, hiszen lassan elkezdenek visszatérni a sérültek. Susann Müller már pályára lépett szerdán Siófokon, sőt, a szerdai meccsen hátfájás miatt kispadozó Heidi Löke is jól van már, a dánok elleni visszavágón vélhetően pályára lép ő is.

Statisztából főszereplő

Sokan értetlenül fogadták a spanyol válogatott irányító, Macarena Aguilar nyári leigazolását az ETO-ba, pedig ő tudta, miért hívta a kétszeres BL-győztes csapat. „Amikor Ambros felhívott nyár elején, hogy szívesen látna a győri csapatban, elárulta nekem, mi áll a meghívásom hátterében – utalt Görbicz terhességére a spanyol játékos.

"Nem kis feladat ez számomra, ezt már akkor éreztem. Hiszen Görbe a világ legjobb irányítója, utánozhatatlan játékintelligenciájával, játékstílusával, így igencsak össze kell kapnom magam, ha a nyomába akarok érni. Most, hogy Misivel ketten maradtunk az irányító posztra, kicsit érzem is a nyomást a vállamon, de örömmel állok elébe, és mindent megteszek, hogy gólokhoz és győzelmekhez segítsem a csapatot.” – vallotta Macarena.

Macarena Aguilar tudja, milyen nehéz Görbiczet pótolni Forrás: Tamas Csonka

Néhány hónap után Aguilar már látja, mivel nő a mezőny fölé a győri csapat. "Az ETO legnagyobb erőssége szerintem az, hogy nagyon egységes, és sokoldalú játékra képes. Minden játékos egyformán fontos, a meccs minden pillanatában segítjük egymást, és az ellenfél bármilyen játékára képesek vagyunk gyorsan és hatékonyan reagálni.”

A spanyol játékos a Viborg elleni visszavágóra való készülésről is mesélt: "Szerintem most az a fontos, hogy ne a vasárnapi győzelmünk tudatában készüljünk a visszavágóra, hanem képesek legyünk azt teljesen új meccsként kezelni. Igaz, hogy megnyertünk kint egy fontos csatát, de biztosra vehetjük, hogy a dánok győzni jönnek Győrbe. A vasárnapi meccset biztosan megnézzük majd a csapattal, kielemezzük a hibáinkat, főleg a második félidő hullámvölgyét, és igyekszünk majd kijavítani azokat, hogy ezt a két pontot is itthon tartsuk.”