Vágólapra másolva!
A lengyel válogatott óriási szívességet tett a magyarnak a női kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában azzal, hogy legyőzte Oroszországot. Mivel az oroszokkal döntetlent játszott a magyar csapat, a lengyeleket pedig legyőzte, így Lengyelország továbbjutása azt jelenti, hogy akár a maximális négy ponttal is kezdheti a középdöntőt Magyarország. 

Női kézilabda Európa-bajnokság, A csoport:
Lengyelország-Oroszország 29-26 (13-11)

Nem volt kérdés, hogy az első két kör alapján az orosz válogatott számított esélyesebbnek a magyar csapat középdöntős pontszámáról is döntő, Lengyelország elleni mérkőzésen, de egyrészt a vb-elődöntős lengyelek is tudták, a győzelem az ő továbbjutásuk jelenti, másrészt a lengyelek számára bármilyen sportágban kiemelten fontos egy oroszok elleni meccs.

Az első félidő a reménykedőket – a lengyelek sikerével az ellenük megszerzett két pontot vinné a középdöntőbe a magyar csapat – igazolta, a szünetig öt gólt szerző Karolina Kudlacz vezérletével Lengyelország két góllal vezetett (11-13).

A második félidőben Jevgenyij Trefilov kinyitotta az orosz falat, ami alaposan megzavarta a balkezes nélkül játszó lengyeleket, és az oroszok előbb a vezetést, majd a mérkőzés irányítását ragadták magukhoz. A lengyeleket hiába támogatta a győri közönség, a német bírópáros ítéletei inkább az oroszokat segítették, de így is szoros állásról indult az utolsó 10 perc.

Köszönjük, Lengyelország! Forrás: Bielik István - Origo

Hat perccel a vége előtt a lengyelek visszavették a vezetést, és hiába kerültek újra emberhátrányba, az oroszok elveszítették a fonalat, és már az állandó emberfölény sem segített rajtuk. Lengyelország nagyot harcolt, megérdemelten nyerte meg a meccset, és óriási szolgálatot tett a magyar csapatnak, amely a spanyolok elleni meccstől függően akár a maximális négy ponttal is kezdhetik a középdöntőt.