Harmadik BL-meccsét is megnyerte a Szolnok pólócsapata

Stefan Mitrovic, Szolnok, vízilabda
Szolnok, 2015. január 14. A szolnoki Stefan Mitrovic (b) és Nikola Jaksic (j), a Partizan játékosa a Férfi Vízilabda Bajnokok Ligája főtáblájának 3. játéknapján játszott Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP VSC - Partizan Beograd találkozón a tiszaligeti Vízilabda Arénában Szolnokon 2015. január 14-én. MTI Fotó: Bugány János
Vágólapra másolva!
A Szolnok - a horvát Primorje Rijeka itthoni és a német Spandau idegenbeli legyőzése után - harmadik mérkőzését is megnyerte a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában, ezúttal a szerb Partizant verte öt góllal.

Eredmény, BL-főtábla, B csoport, 3. játéknap:
Szolnoki Dózsa-Közgép VSC - Partizan Beograd (szerb) 12-7 (3-1, 2-2, 3-2, 4-2)
a magyar csapat góldobói: Aleksic 5, Varga Dénes, Mitrovic 2-2, Vámos, Gocic, Kis 1-1

Szolnokon telt ház előtt szállhattak vízbe a csapatok a Vízilabda Arénában, ahol a vendégek kezdtek jobban, vezető góljukra azonban nem sokáig késett a válasz: a magyar együttes három szerb légiósa - valamennyien volt Partizan-pólósok - közül Milan Aleksic egyenlített, majd az olimpiai és világbajnok Varga Dénes révén már a hazai együttesnél volt az előny (2-1). Aleksic duplázott, így 3-1-gyel várhatta a folytatást a hazai gárda.

Stefan Mitrovic két góllal járult hozzá a szolnioki sikerhez Forrás: MTI/Bugány János

A második negyed elején az ifjabbik Varga ismét villant (4-1), több elpuskázott lehetőség nyomán azonban nem nőtt a különbség, sőt a Partizan szépített, majd még közelebb zárkózott (4-3). Aleksic vismét eredményes volt, ezúttal büntetőből, így kétgólos szolnoki előnynél jöhetett a nagyszünet (5-3).
Aleksic negyedik góljával rajtolt el a harmadik nyolc perc, de a Partizan 6-5-re feljött. Vámos Márton balkezes bombája a lehető legjobbkor jött, miként a szerb Stefan Mitrovic lövése is (8-5).

A befejező negyed Partizan-találattal kezdődött, és Mitrovic gójával folytatódott (9-6). Ezt követően a vendégek szereztek gölt (9-7). A játékrész közepén aztán a harmadik szolnoki szerb vendégjátékos, Zivko Gocic, majd Aleksic vette be ötödször is honfitársai kapuját, és az olimpiai bajnok center, Kis Gábor is jókor volt jó helyen (12-7). Eldőlt a meccs, a belgrádi csapat már nem tudta összeszedni magát, összességében magabiztos győzelmet aratott a Szolnok.

A magyar csapat negyedik főcsoportmérkőzését január 28-án vívja a horvát Jug Dubrovnik vendégeként.

Eredmény, BL-főtábla, A csoport, 3. játéknap:
Brescia (olasz) - ZF-Eger 3-7 (1-1, 1-2, 0-3, 1-1)
a magyar csapat góldobói: Angyal 2, Cuk 2 Vapenski, Hárai, Biros

Az A csoportban megszerezte első győzelmét az Eger, miután kiváló játékkal az olasz Brescia vendégeként 7-3-ra nyert. A magyar együttes a nyitókörben 7-7-es döntetlent játszott a címvédő CNA Barcelonetával, majd hazai medencében 12-4-re kikapott az olasz Pro Reccótól.

Az olaszok szerezték meg a vezetést, de az Eger - amelyben visszatért sérülését követően a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter - fantasztikus védekezéssel és az emberelőnyök magabiztos kihasználásával fokozatosan ellépett, és négygólos előnnyel várhatta a zárójátékrészt. A házigazdák teljesen szétestek a végére, így megszorítani sem tudták a magyar bajnokcsapatot.