Heidi Lökét nagyon várják haza

Anja Edin (Larvik), Heidi Löke (Győri Audi ETO), kézilabda
HUNGARY, Györ : Norway's Anja Edin of HK Larvik (L) vies for the ball with Heidi Loke of Gyoer Audi ETO KC during the women's EHF Champions League handball match Hungary Gyoer Audi ETO KC vs Norway Larvik HK on March 2, 2013 in Gyoer, Hungary. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Az egykori világ- és Európa-bajnok norvég irányító, Trine Haltvik úgy érzi, készen áll arra, hogy végre edzőként is kamatoztassa tudását. Az 1998-ban a világ legjobbjának választott klasszis arról álmodik, hogy ismét nagycsapatot csinál a Gjerpenből, és reméli, egyszer Anja Edin és Heidi Löke is a játékosa lesz.

Trine Haltvik arról álmodik, hogy ismét nagycsapatot épít Skien városában, ahol egykoron a Gjerpen női együttese öt bajnoki aranyat is szerzett. A klub 2006-ban és 2009-ben még KEK-elődöntős volt, aztán a következő szezonban kiesett a norvég élvonalból, utána pedig a másodosztályból is. Az építkezés teljesen nulláról kezdődött, a tavalyi feljutás után jelenleg a 14 csapatos második ligás mezőny nyolcadik helyén áll.

A 240-szeres válogatott Haltvik játékosként kora egyik legjobbjának számított, volt olimpiai ezüst- (1988) és bronzérmes (2000), nyert világbajnokságot (1999) és Európa-bajnokságot (1998), 1998-ban pedig a nemzetközi szövetség őt választotta a világ legjobbjának.

Trine Haltvik edzőként is bizonyítana Forrás: AFP/Odd Andersen

Aktív pályafutása befejezése után az utánpótlásban dolgozott, de az Aftenpostennek azt nyilatkozta, most elérkezettnek látja az időt arra, hogy végre felnőtt csapatot vezessen.

"Még nem beszéltem a klubvezetéssel, viszont gyakran egyeztetek a jelenlegi edzővel, Ketil Arntzennel. Nagyon jó lenne a klubnál dolgozni, ha a vezetők vevők erre, érdekel a feladat" - nyilatkozta.

Edin és Löke is játszott korábban a Gjerpenben Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Szerinte egy konkrét célt kell kitűzni, és annak megvalósítása érdekében a határ a csillagos ég. Ha van cél, akkor kemény követelményrendszerrel és pénzügyi háttérrel két év alatt vissza lehetne jutni az élvonalba. Ehhez sokkal több rutinra és tapasztalatra lenne szükség, mint amivel a jelenlegi keret rendelkezik.

"Lehet, hogy kicsit naiv vagyok, de talán egyszer még Anja Edin és Heidi Löke is szeretne egykori klubja színeiben kézilabdázni" - tette hozzá.