Társoldalunk:

Sohasem volt még ennyi testvérpár egy vébén

2015.01.17. 17:11

A katari kézivébé 24 válogatottjából tizenegyben akad testvérpár, az argentinoknál és a szaúdiaknál egy családot három-három fivér is képvisel a nevezett keretben. A legizgalmasabb helyzet a Karacic családban alakulhat ki, ahol Igor a horvát, Ivan a bosnyák csapatot erősíti.

Szó szerint igazán családias a hangulat a katari férfi kézilabda-világbajnokságon, de nemcsak azért, mert alig van néző a mérkőzéseken. A 24 csapat közül tizenegyben is akadnak testvérpárok, sőt, két helyen három fivér is ott van a tizenhatos keretben.

A legcsaládiasabb válogatott címet Argentína érdemelheti ki, Pablo, Diego és Sebastian Simonet mellett ugyanis ott van a keretben Federico és Juan Pablo Fernandez, illetve Adrian és Pablo Portela is.

Nikola és Luka Karabatic tavaly együtt ünnepelték az Eb-aranyat isForrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Ugyancsak három fivér erősíti a szaúdiakat, ahol Mahdi, Mohammad és Mojtaba al-Szalem szerepel, de a világ most megismerheti a bosnyák ikreket, Senjamin és Benjamin Buricot, Maximillian és Alexander Hermannt (Ausztria), illetve Allahkaram és Sajjad Estekit (Irán) is. Akadnak persze ismertebb nevek, mint például a dán Henrik és Rene Toft Hansen, a francia Luka és Nikola Karabatic, a fehérorosz Siarhej és Dzainis Rutenka, a macedón Naumce és Zlatko Mojsovski, illetve Kiril és Filip Lazarov, a lengyel Bartosz és Michal Jurecki, illetve a szlovén Luka és Miha Zvijej.

Az élet kiszámíthatatlanságát a mostari születésű Karacic testvérek tanúsíthatják, Igor a horvát, Ivan a bosnyák csapatot erősíti, és január 23-án, pénteken egymás ellen léphetnek pályára.