Madaras pótolja a beteg Varga Dánielt

Madaras Norbert, vízilabda
SPAIN, Barcelona : Hungary's Norbet Madaras (L) vies with Serbia's Vanja Udovicic (R) during the preliminary round match of the men's water polo competition between Serbia and Hungary at the FINA World Championships at the Bernat Picornell swimming pool in Barcelona on July 24, 2013. AFP PHOTO / LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
A lázas beteg Varga Dániel helyett Madaras Norbert került be a magyar férfi vízilabda-válogatott keretébe. Az együttes kedd este Athénban Görögország ellen száll medencébe a Világligában.

"Reméljük, az, hogy Varga Dani nem utazik a csapattal, elősegíti a gyorsabb gyógyulását. Madaras Norbit biztosan váratlanul érte a behívó, nem is edzett még velünk vasárnap este. Varga Dani a csapatkapitány, Madaras a csapatkapitány-helyettes, nem árt, ha kettőjük közül az egyik azért a csapattal van" - nyilatkozta a Vlv.hu-nak Benedek Tibor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A magyar válogatott január 20-án játszik Athénban a görögökkel a Világliga 3. fordulójában, s ez lesz az eddigi legfontosabb mérkőzés a négycsapatos selejtezőcsoportban, ahonnan csak az első helyezett kerül tovább, és vehet részt a sorozat júniusi, olaszországi szuperdöntőjében. A nyolccsapatos finálé győztese kijut a 2016-os riói olimpiára.

Madaras hétfőn csatlakozott a válogatotthoz Forrás: AFP/Lluis Gene

A magyar válogatott Az A csoportban eddig két győzelmet aratott: 13-6-ra nyert Szlovákia ellen, majd 20-10-re legyőzte a románokat.

A csoport állása: 1. Magyarország 6 pont, 2. Görögország 6, 3. Románia 0, 4. Szlovákia 0.

A magyar válogatott kerete:
kapusok: Nagy Viktor, Decker Attila (mindketten Szolnoki Dózsa-Közgép)
mezőnyjátékosok: Madaras Norbert, Varga Dénes, Vámos Márton (mindhárman Szolnoki Dózsa-Közgép), Salamon Ferenc, Gór-Nagy Miklós, Bátori Bence (mindhárman A-Híd-OSC-Újbuda), Hosnyánszky Norbert, Szivós Márton, Hárai Balázs, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs (mindannyian ZF-Eger).