Herr kivédte a fradisták szemét

Herr Orsolya, kézilabda
SERBIA, Novi Sad : Hungary's goalkeeper Orsolya Herr reacts during the Women's World Championships 2013 handball match Hungary vs Spain on December 16, 2013 in Novi Sad. AFP PHOTO / PEDJA MILOSAVLJEVIC
Vágólapra másolva!
A női kézilabda NBI 11. fordulójából elhalasztott rangadóján a Győri Audi ETO legyőzte a Ferencvárost. A tartalékos győriek gyorsan átvették a meccs irányítását az elején vezető Fraditól, és Herr Orsolya parádéjának köszönhetően sokat hibázva is magabiztosan verték a budapestieket. 

Női kézilabda NBI., 15. forduló:
Győri Audi ETO-FTC Rail Cargo Hungaria 31-26 (14-10)

Nem lett volna meglepetés, hogy a győrieket sújtó kapusvész a magyar bajnokság rangadójára is hatással lett volna, de a Katrine Lunde és Jelena Grubisic hiányában első számú kapussá előlépő Herr Orsolya bebizonyította, hogy képes felnőni a feladathoz.

A győriek válogatott kapusa elképesztő formában védett a bajnoki rangadón, a meccs után Ambros Martin is kiemelte, Herr nélkül nagyon nehéz lett volna. A Fradi vezére ezúttal a szintén válogatott Szucsánszki Zita volt, de az ő jó játéka is csak arra volt elég, hogy végig látótávolságon belül maradjon a Ferencváros.

Herr ellenállhatatlan volt Forrás: AFP/Pedja Milosavljevic

A Győrön érezhető volt a rengeteg klasszis hiánya, a sérüléséből felépült Susann Müller sem mozgott különösebben jól, de a magyar bajnok védekezése, és Herr Orsolya 23 (!) védése elengedő volt a rangadó megnyeréséhez. A Győr veretlenül vezeti a bajnokságot, a Fradinak ezen a vereségen kívül már van egy döntetlenje is.