Vágólapra másolva!
A sérüléséből felépült Kris Letang öt gólpasszal járult hozzá a Pittsburgh Penguins 5-3-as sikeréhez a Winnipeg Jets ellen az NHL keddi játéknapján, míg a sereghajtó Buffalo Sabres sorozatban 12. alkalommal kapott ki.

A Pittsburgh a harmadik harmad elején még hátrányban volt, majd megszakítás nélkül három gólt ütött, és nyert - négy vereség után először -, noha két legnagyobb sztárja, Sidney Crosby és Jevgenyij Malkin sérülés miatt hiányzott.

Ami a Sabres teljesítményét illeti, előtte legutóbb éppen a Pittsburgh produkált hasonlóan rossz sorozatot: még a 2003/04-es szezonban a Penguins szériában 13-szor kapott ki. A Winnipeg öt győzelem után szenvedett most vereséget.

A Detroit Red Wings és a listavezető Anaheim Ducks sorozatban a hatodik sikerét aratta. Előbbi a Florida Panthers vendégeként győzött úgy, hogy Stephen Weiss egy góllal és két gólpasszal három pontot szerzett volt klubja ellen, amely immár ötödször kapott ki zsinórban. Az Anaheim dán kapusának, Frederik Andersennek mindössze 17 lövést kellett hárítania a Vancouver Canucks otthonában a 4-0-s diadalhoz.

Az összesített második helyen álló Nashville Predators klubcsúcsot állított be azzal, hogy egyvégtében nyolcadik hazai fellépésén is győzött, ezúttal hosszabbítás után a Colorado Avalanche ellen.

A New York-i rangadót a keleti első Islanders nyerte simán az előző idényben döntős Rangers ellen. A vendégek csak 8.1 másodperccel a vége előtt tudtak betalálni a vasárnapi All Star-gálán is fellépett, most 40 védést bemutató szlovák Jaroslav Halaknak.

eredmények:
New York Islanders - New York Rangers 4-1
Philadelphia Flyers - Arizona Coyotes 4-3, szétlövés után
Pittsburgh Penguins - Winnipeg Jets 5-3
Columbus Blue Jackets - Washington Capitals 4-3
Montreal Canadiens - Dallas Stars 3-2
Florida Panthers - Detroit Red Wings 4-5
Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning 4-2
Nashville Predators - Colorado Avalanche 4-3, hosszabbítás után
Calgary Flames - Buffalo Sabres 4-1
Edmonton Oilers - Minnesota Wild 1-2
Vancouver Canucks - Anaheim Ducks 0-4